Chai tea cupcakes

De maanden juni, juli en augustus zijn dit keer wat anders dan andere maanden. De food-bloggers zijn namelijk op wereldreis! In augustus zijn de bloggers in Azië, ga met ze mee op culinaire ontdekkingsreis.   

We zijn alweer in Azië aangekomen op onze wereldreis! Eerlijk is eerlijk… Ik ben niet zo thuis in keukens buiten het Westen. Dus de foodbloggers on tour was voor mij ook een leuke manier om uit m’n comfortzone te stappen en iets nieuws te proberen. Zoals deze chai tea cupcakes die ik verzon omdat ik de afgelopen jaren regelmatig Indiase chai tea op het menu zag staan in restaurantjes. Nu vind ik de thee zelf niet heel top, maar deze kruidige cupcakes zijn wat mij betreft geslaagd!

 

Boodschappenlijstje:

100 g witte basterdsuiker
100 g boter (kamertemperatuur)
2eieren
90 g zelfrijzend bakmeel
10 g maïzena
snufje zout
1/2 tl vanille extract
>1/2 tl gemalen kruidnagel
1/2 tl gemalen kardemon
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl kaneel
snufje peper
200 ml slagroom
125 g mascarpone

Aan de slag

Stap 1: Verwarm de oven voor op 170°C.

Stap 2: Maak een standaard cupcakebeslag: klop de suiker en boter samen zacht, voeg de eieren toe, voeg het zelfrijzend bakmeel, maïzena en zout toe en doe het vanille extract erbij. Mix tussendoor steeds goed.

Stap 3: Vermeng alle kruiden en peper. Dit is een mengsel om chai tea van te maken. Mix dit kort door het cupcakebeslag heen.

Stap 4: Schep het beslag in cupcakepapiertjes en bak ze in 25 minuten gaar. Laat ze daarna op een rooster afkoelen.

Als topping maakte ik mascarponeslagroom. Die kan je bekend voorkomen, want voor de scones van laatst gebruikte ik ‘m ook. ;-)

Stap 1: Klop de koude slagroom bijna stijf

Stap 2: Doe de mascarpone erdoor en klop het nog even goed door (maar niet te lang!).

Stap 3: Schep de room in een spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes. Bestrooi ze daarna met een klein beetje kaneel. Ik stak er ook nog een papiertje rietje in, als verwijzing naar het drankje (hoewel hete thee natuurlijk geen aanrader is om met een rietje te drinken. Been there, done that.)

week 33 chai latte cupcakes (3)

Nu smaken deze cupcakes natuurlijk heel anders dan chai tea latte, maar ik heb ze er wel op geïnspireerd. Lekker kruidig, maar toch zacht en romig.

Vind jij chai tea latte lekker?