Challenge: een dag zonder klok leven 

Vandaag is een dag dat ik geen school heb en ook geen afspraken. De perfecte dag om een keer een challenge te doen die ik al een tijd geleden had bedacht: 24 uur niet op de klok kijken. Wil je nog meer inspiratie voor een gekke challenge? Lees dan deze blog waarin ik deel hoe een dag zonder beeldschermen me afging.  

Waarom en hoe ga ik dit doen? 

Waarom deze challenge? Gewoon, omdat het me chill lijkt. Ik ben iemand die onbewust best vaak bezig is met de tijd. Als het half één is, ga ik lunchen. Niet per se omdat ik trek heb, maar gewoon omdat het lunchtijd is. Verder hou ik ervan om mijn tijd in blokken op te delen. Als ik een uur lang leer, mag ik een kwartiertje pauze… Maar ik merk dat ik soms best onrustig wordt van steeds de tijd checken. Om dat een dag te ontlopen heb ik mijn telefoon en laptop op een andere tijd gezet. De klokken in de woonkamer heb ik afgeplakt. Om later terug te zien hoe laat het was, maak ik foto’s met mijn camera.  

De dag zelf 

7:09 

Ik werd wakker, zonder wekker of course. Daarna ging ik ontbijten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik gelijk al de tijd wist. Ik keek of mijn foto goed gelukt was en vergat dat de tijd dan in beeld stond. Beetje dom. Maar goed, het is ook weer zo zonde om er dan gelijk mee te stoppen.  

10:45 

In de ochtend ging ik werken aan mijn huiswerkopdrachten voor economie. Op een gegeven moment kreeg ik heel erg honger. Maar ik wilde pas gaan lunchen nadat ik mijn opdrachten klaar had. Dus ik at een cracker en ging er nog even tegenaan! 

12:29  

De ochtend ging voor mijn gevoel heel langzaam. Ik wist om elf uur wel dat het elf uur was, want mijn moeder moest naar haar werk toe. Ik heb me aan mijn eigen afspraak gehouden, want ik had mijn deadline af voor de lunch.  

16:35 

Ik kom net thuis van een rondje met de hond en ik heb echt behoefte aan een kopje thee en een tijdschrift. Het voelt echt als vier uur.  

17:57 

Het thee drinken is een beetje uit de hand gelopen. Ik ging appen met een vriendin en voor mijn gevoel heb ik langer dan een uur op de bank gezeten. Terwijl ik eigenlijk nog verder aan school wilde. Maar goed, ik kon de tijd niet in de gaten houden hè 😉 (goed excuus voor mezelf dit).  

18:15 

Het is kwart over 6. Ik zag het op de tv toen ik mijn workout op het scherm wilde afspelen. Zucht.  

21:37 

Na het eten zag ik wéér per ongeluk de tijd, 19:35. Nu ga ik naar boven. Het voelt als half tien, want dat is de tijd dat ik normaal moe begin te worden en me klaar ga maken voor bed. 

Conclusie  

Ik kwam erachter dat het bijna onmogelijk is om 24 uur lang niet te weten hoe laat het is. Of je ziet per ongeluk de tijd op een plek waar je het niet had verwacht of je vader komt op zijn vaste tijd thuis van werk. Maar als ik dat even wegdenk, vond ik het een geslaagde challenge. Het voelde een beetje alsof ik vakantie had. Ik deed nuttige en leuke dingen op het moment dat ik er zin in had. Het is dat ik morgen weer gewoon naar school moet, anders had ik mijn telefoon gerust nog 24 uur langer op de verkeerde tijd laten staan! 

Foto door insung yoon via Unsplash