CHE ft HvB – Dorethé en Rianne stellen zich voor

Hebben jullie de takeovers van onze Instagram al gezien? CHE-studenten Rianne en Dorethé lieten jullie daarin een glimp van het studentenleven in Ede zien. De Belledag is natuurlijk op de CHE. De CHE heeft een mooie stand op de Belledag, waar Rianne en Dorethé op de Belledag ook zijn te vinden. Daar geven ze antwoord op al jullie vragen over studeren op de CHE en het studentenleven in Ede. In deze blog vertellen Rianne en Dorethé daarom meer over zichzelf. Lees ook de Belle van maart goed door, daar staat namelijk een leuk stukje in van Rianne over haar studiekeuze!

Rianne

Ik ben Rianne Modderkolk, 20 jaar oud en doe de opleiding Human Resource Management. Ik doe de opleiding omdat ik het leuk vind om te werken met mensen en tegelijkertijd ook te leren over bedrijven. Als ik tussen de drukte van het schoolleven even tijd heb, houd ik ervan om te dansen, lezen, gitaar spelen of te schrijven. Maar met vriendinnen afspreken blijft natuurlijk het leukst. Dat is ook de reden waarom iedereen naar de Huis van Belle-dag moet komen. Samen met je vriendinnen kun je onder andere allerlei leuke workshops volgen. Hoe tof is dat?!

Ik hoop je daar te zien!

Dorethé

Ik ben Dorethe Segers en net 20 geworden. Sinds twee jaar volg ik de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk. Dit is niet een opleiding die ik van jongs af aan wilde doen. Ik wilde namelijk heel graag verpleegkunde studeren. Maar toen ik in Havo 5 zat wilde ik dat niet meer. Ik ben toen heel goed na gaan denken over wat nog meer bij me zou passen en toen kwam ik bij Godsdienst Pastoraal Werk. Het is echt een gave opleiding waarin ik mijn passie voor God en mensen kwijt kan. Op dit moment loop ik stage bij een kerk in Utrecht met heel veel vluchtelingen. Ik vind het zo mooi dat ik zoveel christenen tegen kom uit zo veel verschillende culturen, echt inspirerend!

Op dit moment woon ik op kamers in Ede, in een leuk studentenhuis met 4 andere studenten. Ik vind het leuk om nieuwe gerechten te koken en gezellig met vriendinnen wat te drinken. Ook hou ik heel erg van reizen, ik hoop in 2018 het noorderlicht te kunnen zien.

Toen ik wat jonger was, was Huis van Belle net opgericht. Ik merkte dat ik echt behoefte had aan een platform voor meiden van mijn leeftijd. Hoe gaaf is het dat je nu naar de Huis van Belle dag kunt komen om daar zo veel leeftijdsgenoten te ontmoeten! Ik heb al iets van het programma mee gekregen en het is echt een grote aanrader, je mag het niet missen!

Tot dan!