Chillen in de herfstvakantie: een relax-stappenplan

Jaaaaah; je hebt het gered! Het is bijna herfstvakantie en de eerste weken school zitten er weer op. Oh wat kun je snakken naar zo’n weekje vrij. Maarrrrr het is maar 1 week! Hoe zorg je dat je weer helemaal up-and-running bent na 1 schamel weekje vrij? Tijd voor een relax-stappen-plan.

Maandagochtend: Super-super-super chillen (vooral als je echt heel moe bent)…

Plan aan het begin van de week een dagdeel in waarop je letterlijk niets belangrijks doet. Het beste is, dat doet even pijn, om je telefoon uit te zetten en weg te leggen. Koop een maskertje voor je gezicht en je haar, reserveer de badkamer en geef jezelf een totale relax behandeling. Daarna in je pyjama of onesie op de bank een tijdschriftje of boekje lezen. Vallen je ogen dicht? Prima! Lekker even slapen is heel gezond.

Dinsdagavond: Stomen, zweten en badderen

Wel eens naar een sauna geweest? Op badkledingdagen kun je gewoon in je bikini gaan. Bij thermen Holidy in Schiedam hebben ze badkledingdagen en gescheiden kleedruimtes. Sanadome in Nijmegen is altijd met badkleding. In andere sauna’s zijn ook badkledingdagen maar daar is dan vaak geen aparte kleedruimte voor dames en heren. Er zijn ook sauna’s met damesdagen, bijvoorbeeld deze of deze. Van tevoren bellen en reserveren voorkomt teleurstellingen (geloof me; I’ve been there…).

Woensdagmiddag: High tea time!

Nu wordt het al wat actiever. Spreek met vriendinnen, je tantes, je nichtjes, meiden van je zwemclub af dat je woensdagmiddag om 15:00 super uitgebreid gaat thee leuten. Iedereen neemt wat lekkers mee en haar favo thee. Nog leuker: hang er een thema aan vast! Iedereen moet streepjes aan. Of allemaal een ingewikkelde haarvlecht. (Foto)succes verzekerd!

Donderdag: uitwaaien op het strand

Het-strand-is-gratis! En garantie voor een uitgewaaid hoofd en frisse kapsels 😉. Je kunt met de trein of charter een lift. Wees creatief! Neem zelf lekkers mee of verwen jezelf op HOT CHOCO in een strandtentje.

Tip: trek goeie schoenen aan en een fijne jas. Looks zijn minder belangrijk op uitwaaidag.

Vrijdag: in hogere sferen

Het klimbos is een heel geschikte plek om de laatste stress van je af te schudden. Het klimbos is zo spannend dat je even helemaal nergens anders aan kunt denken. Het begin is nog easy peasy maar hoe hoger je komt…. Kijk ff op deze website. Als je hoogtevrees hebt is het niet zo handig helaas.

Heb jij nog tips om helemaal te ontspannen in de herfstvakantie?