Chocobrokken

Jummie, zin in chocola, maar wil je niet al te zoete gebakjes maken? Probeer dan deze chocobrokken eens! Ze zijn lekker bij het koffiedrinken op zondagochtend na de kerk, maar ook bij de lunch smaken ze prima. Ze zijn de combinatie van gebakje en een beetje broodachtig. Leuke schoteltjes erbij en je hebt geen troep van de kruimels die deze chocobrokken maken. Loopt het water je in je mond? Maak ze dan snel!

boodschappenlijstje-chocobrokken

Werkwijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in met boter.

Stap 2: Meng de bloem, cacao en bakpoeder in een kom. Hak de chocola fijn en roer hem erdoor.

15_elise_chocobrokken_01

Stap 3: Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met het zout. Klop in een andere kom de boter, suiker en vanillesuiker met een mixer schuimig. Voeg de eidooiers toe en klop dit goed.

Stap 4: Roer het bloemmengsel samen met de karnemelk in beetjes door het eidooiermengsel. Schep hierdoor het stijfgeklopte eiwit.

Stap 5: Doe het beslag in de springvorm en bak het 30 tot 35 minuten gaar in de oven. De chocobrokken zijn klaar als je er een prikker in steekt en die er droog uitkomt.

Stap 6: Laat de cake nog even in de vorm staan en stort hem dan op een taartrooster. Snijd hem dan in het aantal stukken wat je wilt. Ik heb 20 chocobrokken gemaakt met dit recept.

15_Elise_Chocobrokken_05

Stap 7: Als serveertip kun je bloem en cacao gebruiken om de chocobrokken te bestuiven hiermee.

Eet smakelijk!