Citizen of Heaven – Tauren Wells

Het duurde even, maar eindelijk heb ik het nieuwe album van Tauren Wells in mijn bezit! Zijn nieuwe album heeft de titel Citizen of Heaven, “hemelburger”, wat volgens mij geen uitleg nodig heeft. Hij heeft zijn hoofd letterlijk in de wolken! Tauren Wells hoorde vroeger bij Royal Tailor en heeft sindsdien een ander album uitgebracht. De muziek die hij maakt is nog net zo swingend als bij Royal Tailor, gecombineerd met goede teksten. Hij is in veel verschillende stijlen thuis, wat zijn albums leuk maakt om naar te luisteren.

Citizen of Heaven

Het gelijknamige nummer kan natuurlijk niet ontbreken. Het is dan ook het eerste nummer van zijn album. Het is daarnaast een swingend begin! De tekst is erg simpel en daardoor ook makkelijk mee te zingen.

Famous for

Dit lied is al in meerdere versies uitgebracht. Wat mij betreft het krachtigste lied van het album, ik heb hem al helemaal grijsgedraaid. Ik denk dat iedereen hier wel eens naar verlangt: wilt U doen waar U bekend om staat? We hoeven niet bang te zijn, want er zijn al zoveel wonderen gebeurt die bewijzen dat Hij bij ons is. Misschien dat je de wonderen zelf nog nooit hebt gezien, maar in de bijbel staan genoeg voorbeelden van wonderen, die ze dan ook benoemen. Door Hem zijn alle dingen mogelijk! De muziek en de tekst vullen elkaar perfect aan. Aanrader om een keer te luisteren!

Trenches

Dit is een van de rustigere nummers van het album. Op het punt dat je je wilt overgeven aan de vijand voelt hij dat er iemand voor hem vecht. Dit is een heel hoopvol nummer. Hoe diep je ook in de put zit, je bent niet alleen!

Citizen of Heaven had op geen beter moment kunnen komen dan de tijdens coronatijd. Wanneer je op zoek bent naar hoop, als je je alleen voelt. Dit album omschrijft het allemaal! Uiteindelijk mag je geloven dat je al een hemelburger bent. Een mooi hoopvol album!

Wil je Citizen of Heaven ook op Spotify luisteren? Wij hebben de nummers voor jou verzameld in onze playlist. Klik hier om het album te luisteren!