5 Creatieve projectjes voor de zomervakantie

Al zo lang heb jij uitgekeken naar de zomervakantie, maar als het dan eindelijk zover is ontkom je helaas toch niet aan de saaie verveelmomentjes. Je doet een heleboel leuke en gezellige dingen met je familie en vrienden, maar af en toe heb je gewoon van die dagen dat je géén idee hebt hoe je jezelf kan vermaken. Geen nood, want met deze lange termijn projecten ben je echt wel de nodige middagen zoet.

1. De taal van je vakantieland leren

Misschien ga jij wel op vakantie naar het buitenland, maar ben je eerst een paar weken thuis. Komt dat even goed uit, dan heb je alle tijd om een woordje van de lokale taal te leren spreken! Dat komt altijd wel van pas op je vakantiebestemming. Hoe leuk is het als jij in de minimarket in vloeiend Spaans/Frans/[vul zelf maar in] je lievelingsbroodje kunt bestellen? Een app waarmee je supermakkelijk (en gratis!) een nieuwe taal kunt leren is Duolingo. Met iedere dag tien minuutjes oefenen kom je al een heel eind. Moet te doen zijn, toch?

2. IJsjes-logboek maken

Schepijs, softijs, waterijs… In de zomer genieten we er volop van. Je kunt bijvoorbeeld in je bullet journal een pagina maken om elk ijsje dat je deze vakantie hebt gegeten bij te houden. Om het wat persoonlijker te maken, kun je er bij zetten op welke datum het was, met wie, welke smaak en in welke plaats. Zo heb je aan het einde van de vakantie een heel leuk overzichtje met momenten die je anders al lang weer was vergeten. O ja, en voel je niet schuldig over hoeveel je er hebt gegeten… Count the memories, not the calories.

3. Spullen wegdoen

Waarschijnlijk heb jij heel veel dingen in je kamer liggen die je eigenlijk niet meer gebruikt en die alleen maar in de weg staan. Denk aan kleding die je minstens een jaar niet meer hebt gedragen, maar ook aan oude magazines of te kleine rolschaatsen. Zoek al die spullen eens uit en doe ze weg. Het ruimt op, je maakt er een ander blij mee én je kunt er best een aardig zakcentje mee verdienen. Bijvoorbeeld voor een nieuwe zonnebril, of iets anders wat je deze vakantie goed kunt gebruiken.

De items die nog wel wat waard zijn, kun je verkopen op Marktplaats. Het zal je verbazen hoeveel geld sommige dingen nog opbrengen. (Merk)kleding die nog in goede staat is kun je ook prima op de app UnitedWardrobe zetten (handig voor je miskopen), daar is ook veel vraag naar. Heb je dingen die niet zoveel meer opbrengen, maar die nog wel heel en bruikbaar zijn? Denk er dan over na om ze te doneren aan de kringloop, die geven soms ook de mogelijkheid spullen gratis bij jou thuis op te halen.

4. Jezelf uitdagen

Of je nou houdt van lezen, sporten of fotograferen: op Pinterest is voor elke hobby wel een leuke challenge te vinden. Dat houdt in dat je, meestal voor een periode van 30 dagen, elke dag een opdracht krijgt om uit te voeren die te maken heeft met het thema dat jij hebt gekozen. Hierdoor krijg je elke dag weer nieuwe inspiratie. Zo heeft de gratitude challenge bijvoorbeeld de volgende opdrachten: zeg dankjewel, geef een complimentje aan een vreemde, ga op een koffie date…

5. Je kamer een make-over geven

Je wil al super lang je kamer gezelliger maken en er een paar dingetjes in aanpassen, maar het komt er gewoon niet van.  Er zijn altijd wel belangrijkere taken te doen waardoor je er niet echt de tijd voor neemt. Herkenbaar? Jup, ik heb er ook last van hoor. Gelukkig heb je nu zes weken vrij, daarin kun je een heel eind komen!

Dus… Schuif met je meubels, ga naar de Ikea voor organizers voor op je bureau, zoek schattige kussentjes om je bed mee op te leuken, enzovoorts. Wat ook heel erg leuk is, is om je wand of deur op te vrolijken met leuke collages. Die maak je gewoon zelf op je telefoon, bijvoorbeeld met de app Bazaart of PicsArt. Kies de gekste foto’s met je vriendinnen of de mooiste plaatjes van Pinterest, sleep ze zo dat ze een mooi geheel vormen en print het uit. Vaarwel, saaie muur!

Photo by Brooke Lark on Unsplash, Photo by Vladimir Proskurovskiy on Unsplash