Cupcakes met kruidnoten

Elk jaar, zo rond eind augustus, kijk ik al uit naar de Sinterklaasschappen in het winkels. Gevulde speculaas, suikermuizen, marsepeinen aardappeltjes… ik hou er van!

Maar de kruidnoot is toch wel favoriet met z’n heerlijke herfstsmaak. En kruidnoten doen het ook leuk op een cupcake! Ook nu maakte ik weer mini’s, waardoor de kruidnoot extra opvalt.

 

Simpel idee
Het idee is simpel. Aan een basisrecept voor cupcakes voeg je wat koek- en speculaaskruiden toe. Neem daarom de melk, het ei, de zonnebloemolie en de vanillearoma en meng het goed door elkaar. Zeef vervolgens de bloem, het bakpoeder, de suiker, het snufje zout en de koek- en speculaaskruiden boven de kom en mix het met het mengel van de natte ingrediënten. Goed mengen tot het een egaal mengsel is. Vul cupcakepapiertjes voor ongeveer 3/4e en bak de cupcakes ongeveer 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

 

Hierna maak je de botercrème. Zeef de botercrèmemix en de poedersuiker boven een kom. Voeg het water toe en mix dit goed door elkaar tot het een egaal mengsel is. Laat het een uur rusten.

Mix nu de boter, die op kamertemperatuur is, tot ie zacht en luchtig is, haast wit. Doe de boter bij het mengsel dat je al eerder gemaakt hebt en mix nog eens 5 tot 10 minuten tot je een zachte, romige crème hebt.

Bespuit de cupcakes met een toefje crème. Plaats vlak voor je de cupcakes serveert een kruidnoot op de toef. Als je dit bijvoorbeeld de avond ervoor al doet trekt de crème in de kruidnoot en wordt ‘ie helemaal zacht. Ikzelf vind dat in elk geval niet zo lekker. :-)

Ik vind het heerlijk om een lekkere beker warme chocolademelk te maken en dan te snoepen van deze cupcake. Waar ga jij ze bij eten?