Dagboeken voor het nieuwe jaar

Een bijbels dagboekje kan een fijne verdieping in je geloof zijn. Je leert ermee nadenken over God, de Bijbel en, om niet te vergeten, jezelf.  Hieronder laat ik jullie wat dagboekjes van de laatste tijd zien. Top voor als je (al) op zoek bent naar een dagboekje voor het nieuwe jaar, wat er al snel aankomt!

Kort en Krachtig, dagboek voor doeners

Zoals de titel van dit boek al doet vermoeden, moet je een echte doener zijn als je voor dit dagboekje kiest. Je maakt in 296 bladzijdes kennis met meer dan 52 personen uit de Bijbel die iets met God te maken hebben. Eerst lees je een stukje tekst in het dagboek en in de Bijbel, daarna komen er leuke dingen om te doen. Een gebed, een vraag of een doe-opdracht. De kaft is ook wel lekker stoer! Snel aan de slag dus.

Eva, dagboek voor meiden

Dit dagboekje is echt voor meiden. Het heeft een pagina voor iedere dag, zodat je iedere dag even stille tijd kan houden samen met dit boekje, een jaar lang. De uitstraling is eenvoudig, maar wel echt vrouwelijk. Er zijn verschillende thema’s waar je een paar dagen achter elkaar op in gaat, zoals het Woord en bidden. Je leest een stukje in de Bijbel en een stukje in het dagboekje. Ook in dit dagboekje staat er dan een vraag of een opdracht, zoals een briefje maken met wat God voor jou betekent, en dit dan in je Bijbel stoppen zodat je het iedere keer ziet als je je Bijbel opent. Je kan in dit dagboekje goed over jezelf en jouw geloofsleven nadenken.

Veerkracht

Dit is een nieuwe uitgave van hetzelfde boek dat in 2017 is uitgekomen, maar dan wel met een nieuwe kaft. Het is dus een wat ouder boekje, maar de kaft is wel sprekender en persoonlijker geworden. Het nodigt je uit om het te gaan lezen. Dit dagboekje gaat over een heleboel belangrijke thema’s uit de Bijbel zoals gebed en groeien in geloof, maar ook thema’s als seksualiteit en vriendschappen. Het is dus heel divers en je doet zelf allerlei ontdekkingen. De titel is ook niet voor niets gekozen: het dagboekje geeft je nieuwe veerkracht voor het leven!

Al deze dagboekjes zijn te koop bij deFakkel.nl (of bij jouw plaatselijke christelijke boekhandel).

Wat is jouw ervaring met het gebruiken van een dagboek? Let us know!