Dagje uit in Utrecht

In de vele jaren dat ik vlakbij Utrecht heb gewoond, ben ik vaak met mijn moeder of vriendinnen het centrum van Utrecht ingegaan en ik heb daardoor allerlei leuke hotspots ontdekt. Deze leuke plekken heb ik op een rijtje gezet, zodat jij de volgende keer als je een dagje in Utrecht bent optimaal kunt genieten van deze mooie stad!

Vintage shoppen

Als je op zoek bent naar een aantal leuke vintage items kun je het beste naar Episode of Vintage Island gaan. Beide winkels hebben een selectie gemaakt van tweedehandskledingstukken, daardoor hangen er vaak leukere dingen dan bij een kringloopwinkel. Maar helaas betekent dat wel, dat de items daar duurder zijn. Dus als je op zoek bent naar een vintage Levi’s broek, ben je bij deze twee winkels aan het goede adres.

Terrasje pakken?

Als je wil genieten van een colaatje en wat nachos onder de zon kun je het beste naar Neude lopen. Dit hele plein zit vol met terrassen waar je goed afstand kunt houden. Zelf ga ik vaak met vriendinnen bij het café De Beurs zitten om te genieten van een drankje, maar op het plein zijn nog genoeg andere opties.

Restaurants

Als je aan de grachten een pizzaatje wil eten ben je bij Il Pozzo aan het goede adres. Daar hangt een gezellige sfeer en hoef je nooit lang te wachten op je pizza. Als je geen zin hebt in pizza, maar in bijvoorbeeld een burger is Meneer Smakers een goede optie. Deze tent was de eerste burgerspecialist in Utrecht. Meneer Smakers heeft een hip uiterlijk en een menukaart met burgers met heerlijke toppings. Ook zit er In het gezellige horecastraatje de Drieharingstraat het heerlijke tapasrestaurant genaamd Vintage. In dit restaurant kom je helemaal in de Spaanse sferen onder het genot van een plateau met allemaal verschillende gerechtjes met een bijpassend wijntje.

Dus dit zijn mijn lievelingsplekken in het centrum van Utrecht. Maar ik ben nog steeds op zoek naar nieuwe plekjes dus als jij nog aanraders hebt, kun je ze in de reacties achterlaten! Mocht je op zoek zijn naar nog meer inspiratie, dan kun je bijvoorbeeld ook deze blog bekijken.

Photo by Ryan Plomp on Unsplash