Dansen in de regen

Al sinds de eerste dag die ik me kan herinneren ben ik gek op zingen. Er is niks wat ik liever doe of waar ik meer mezelf in kan zijn. Muziek is een groot deel van mijn dagelijks leven en er zijn dan ook veel nummers die ik mooi vind en die me aanspreken.

Blessings

Een van die nummers is het nummer ‘Blessings’ van Laura Story. Voor velen misschien een onbekend liedje en dat was het voor mij een lange tijd ook. Maar de eerste keer dat ik het liedje hoorde, raakte de muziek en vooral de tekst van het liedje me diep. Sindsdien is het voor mij een van de mooiste liedjes die ik ken.

In het liedje zingt Laura over gevoelens die we allemaal kennen. We bidden en vragen allemaal om vrede, zegeningen en al het goede en niet altijd hebben we het gevoel dat we dat ook daadwerkelijk krijgen. Soms kunnen we daar boos en teleurgesteld over zijn.

Maar wat het liedje vooral duidelijk wil maken is dat we daarmee onszelf soms blind maken. Blind voor de zegeningen en mooie dingen in het leven die we wél ontvangen maar vooral blind voor de mooie dingen die we terugkrijgen uit tegenslagen in het leven.

Ik hoorde iemand ooit zeggen dat je beter kan dansen in de regen dan klagen over het weer. Dat vond ik maar een gekke uitspraak want ik kan me er niks bij voorstellen dat ik plezier zou halen aan dansen in de regen. Zo gek ben ik helemaal niet op regen. Maar wat deze persoon natuurlijk bedoeld is dat je zelf beslist hoe je naar dingen kijkt. Je kan zitten balen omdat het buiten regent en dan maar beslissen om niet te gaan doen wat je wou doen of je kan denken: ik maak er het beste van en trek me niks van die regen aan. Zo kan het ook zijn met tegenslagen in het leven.

Natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan want het leven is nou eenmaal niet altijd leuk. Maar de tekst van dit liedje moedigt mij aan te zoeken naar de zegeningen in mijn eigen leven en me vooral daarop te richten. Ook laat het me zien dat ik uit bepaalde periodes in mijn leven die niet zo leuk waren, sterker ben gekomen en veel heb geleerd.

Als ik dit liedje hoor besef ik dat ik dat dansen in de regen maar eens moet proberen…

foto header: lovingyouactually.blogspot.com

Deze blog werd geschreven door Sosha