De állerbeste zwijmelfilms

Je hebt het vast wel gemerkt aan alle reclames: morgen is het alweer Valentijnsdag! Of je nou een leuke date hebt gepland met je crush, met je vriendinnen, of juist lekker in je eentje op de bank: eigenlijk is het altijd een goed idee om een film te kijken. En wat past er nou beter bij Valentijnsdag dan romantische films? Ik heb de allerbeste voor je op een rijtje gezet. Klik op de titels als je de trailer wilt zien. Veel zwijmelplezier!

  1. Notting Hill

Laten we beginnen met een klassieker: Notting Hill! Deze film is al wat ouder, maar dat maakt ‘m zeker niet minder leuk. De bekende actrice Anna Scott (Julia Roberts) komt per ongeluk in de winkel van nerdy boekverkoper (Hugh Grant) terecht en daar begint een onverwacht liefdesverhaal. Het leukste aan deze film vind ik de ongemakkelijke scènes die erin zitten. Ik kan daar echt enorm van genieten. Als je benieuwd bent naar wat ik bedoel, gauw kijken. Je krijgt er geen spijt van!

  1. How To Lose A Guy In 10 Days

Deze film is perfect om met je vriendinnen te kijken en dat heb ik dan ook heel vaak gedaan. Een journaliste van een tijdschrift moet een artikel schrijven waarin ze uitlegt hoe je binnen tien dagen een man aan de haak kan slaan, én ervoor te zorgen dat hij je dumpt. Tegelijk heeft de man die ze voor haar artikel wil gebruiken een weddenschap met zijn collega’s afgesloten dat hij er binnen tien dagen voor kan zorgen dat een vrouw verliefd op hem wordt. Dit verhaal is net zo voorspelbaar als het klinkt, maar dat is juist het leuke eraan. En er zitten een heleboel grappige scènes in, dus lachen geblazen!

  1. To All The Boys I’ve Loved Before, deel 1

Lara Jean heeft in het verleden een aantal liefdesbrieven aan jongens geschreven, zonder ze echt te versturen. Als haar zusje een paar jaar later de doos vindt met de brieven erin, stuurt zij ze naar de jongens op. Dit levert natuurlijk veel onhandige maar ook hilarische situaties op. Toen deze film uitkwam, heb ik ‘m gekeken samen met mijn zusjes. Wat blijkt: dit is één van de weinige films die we alle drie leuk vonden. Dat is echt een hele prestatie, geloof me maar. Aanrader dus!

  1. To All The Boys I’ve Loved Before, deel 2

Je kunt vast wel raden hoe enthousiast ik was toen ik hoorde dat er ook een deel 2 zou komen. Sterker nog, hij staat sinds gisteren op Netflix! Pijnlijk genoeg heb ik zelf op dit moment geen abonnement, maar anders wist ik wel wat ik vanavond zou gaan doen.

  1. The Fault In Our Stars

Toen in 2014 deze film uitkwam, was ‘ie in Nederland direct enorm populair. Eigenwijs als ik ben wilde ik toen per se niet naar de bioscoop, omdat iedereen er al heen ging. Natuurlijk heb ik ‘m een paar jaar later alsnog gekeken en daar heb ik zeker geen spijt van gehad. The Fault In Our Stars gaat over Hazel, een meisje dat kanker heeft en uitbehandeld is. Bij een praatgroep voor kankerpatiënten ontmoet ze een leuke jongen en het klikt meteen goed tussen hen. Er ontstaat een hechte vriendschap, en misschien nog wel meer… Tip: houd tissues bij de hand, want die heb je wel nodig.

  1. The Notebook

Dit is een klassieker die natuurlijk niet in het lijstje mag ontbreken. In deze lieve, mooie en soms verdrietige film worden Allie en Noah smoorverliefd op elkaar. Maar Allies ouders keuren hun relatie niet goed vanwege hun verschil in afkomst, en ze moeten hun relatie noodgedwongen beëindigen. Of komen ze toch weer bij elkaar? Houd je zakdoekjes maar weer dicht bij je en geniet van alle romantische, emotionele en grappige momenten. En geniet ook vooral van de vintage looks, want het speelt zich af in de jaren 40 en 50!

  1. 27 Dresses

Voor wie van bruiloften houdt en van cliché romantische films, is dit verhaal perfect. Jane is stiekem verliefd op haar baas, maar durft dit niet tegen hem te vertellen. En daarnaast is ze al bij 27 bruiloften bruidsmeisje geweest, zonder dat ze zelf ooit in het huwelijksbootje is gestapt. Maar dan ontmoet ze op een van haar bruiloften de knappe Kevin, die wel heel geïnteresseerd is in al haar jurken. Is hij misschien de ware voor haar? Ik zou zeggen: zeker kijken om erachter te komen, want er zit ook een héle leuke zoenscène in 😉.

  1. She’s The Man

Viola is niet echt een meisjesachtig meisje: ze houdt enorm van voetballen en voetbalt in het meisjesteam van haar school. Als het team stopt omdat er te weinig inschrijvingen zijn, is ze dan ook heel teleurgesteld. Gelukkig heeft ze een tweelingbroer die op een andere school zit én daar twee weken wil spijbelen. Twee vliegen in één klap: Viola vermomt zich als jongen, zodat het lijkt alsof haar broer nog op school zit, en zij in het jongensteam daar kan voetballen. Doen alsof ze een jongen is, is nog best lastig. Wat moet ze doen als ze ongesteld is? En dan wordt ze ook nog eens verliefd op haar kamergenoot…

  1. The Longest Ride

Net zoals The Notebook is dit een verfilming van een boek van Nicholas Sparks. Een heel mooie ook: er worden twee verschillende liefdesverhalen verteld die op een bijzondere manier bij elkaar komen. Luke, een voormalig rodeokampioen, leert de leuke Sophia kennen. En samen ontmoeten zij Ira, een oude man die een ernstig auto-ongeluk heeft gehad. Als je houdt van veel romantiek, een beetje spanning en een mooie boodschap, is dit de perfecte film voor jou!

  1. Forever My Girl

Liam, een jonge muzikant die op het punt staat om door te breken, kiest voor zijn carrière en laat zijn verloofde achter bij het altaar. Maar hij blijft steeds aan haar denken en komt erachter dat zij zijn ware liefde is. Als Liam acht jaar later terugkeert naar zijn geboorteplaats voor een begrafenis, ziet hij wat er in de tussentijd allemaal gebeurd is. Kunnen de twee nog bij elkaar komen? Een prachtig verhaal met een mooie (christelijke) boodschap!

Photo by Mint Owl on Unsplash