De Belle-taart van Elise

Oké enige echte? Nee, straks niet meer, want dan maak jij deze taart ook! Dit is een taart die echt helemaal op Huis van Belle en op jullie is geïnspireerd. Deze taart is speciaal voor elk meisje die belle is, al onze leuke bezoeksters dus! Jullie zijn zo mooi geschapen door God ladies, jullie mogen echt wel deze taart maken en opeten met vriendinnen. Word je heus niet dik van als je dat dacht. Want helaas denken veel  meiden dat. Ook zijn er veel meiden die zichzelf dun vinden. Dan kun je helemaal een groot stuk taart afsnijden voor jezelf. Deze taart is bijzonder, net zoals jij bijzonder bent! Ik hoop dat je veel plezier hebt aan het maken en eten van deze taart. Maak hem lekker gezellig met je vriendinnen, dan is een leuke middag gegarandeerd!

boodschappenlijstje-belletaart

Werkwijze:

Stap 1: Voor het biscuitdeeg, waarvan het recept overigens van blogger Annemein komt, meng je de eieren en verwarm je dit ong. 20 seconden in de magnetron. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de eieren gaan stollen.

Stap 2: Mix de eieren met de suiker 10 minuten lang. Ja dat is best wel lang, maar dat zorgt ervoor dat het enorm luchtig wordt!

10_Elise_Jijbentbelletaart_03

Stap 3: Spatel het bakmeel, de maïzena en het zout door het beslag heen en bak het in de oven 35 tot 45 minuten op 175 graden. (De blog van Annemein geeft 200 graden aan, maar bij mij was hij toen bijna verbrand na 28 minuten haha, opletten dus!) Springvorm is 24 cm, maar je kunt ook goed een 26 of 28 cm springvorm gebruiken.

Stap 4: Tijdens het bakken ga je bezig met de vulling. Eerst maak je de witte chocolade botercrème. Je smelt de chocolade au bain-marie.

Stap 5: Je laat de chocolade afkoelen, maar zorg ervoor dat het vloeibaar blijft. Mix in een kom de roomboter totdat hij zacht en romig is. Voeg in delen de poedersuiker toe en meng tussendoor goed. Voeg de afgekoelde chocolade toe. Mix nog zeker 10 minuten zodat je een luchtige crème krijgt.

Stap 6: Bak de stukjes appel in een pannetje in roomboter, met wat suiker en wat kaneel naar eigen smaak.

10_Elise_Jijbentbelletaart_02

Stap 7: Als het biscuitdeeg uit de oven is, laat je hem afkoelen en snijd je hem 1 of 2 x in het midden of op 1/3 en 2/3. Zorg ervoor dat de laag niet te dun is, want dat is heel lastig oppakken.

10_Elise_Jijbentbelletaart_06

Stap 8: Draai het biscuitdeeg om en haal het bakpapier er voorzichtig af. Je hebt nu redelijk duidelijk zichtbare rand, die als het goed is, niet kapot is. Mijn biscuitdeeg was deze keer echt heeeel goed gelukt, dus maak je geen zorgen als die van jou inzakt, dat is heel normaal en totaal niet erg, omdat je hem omdraait.

Stap 9: Vul de biscuittaart met de botercrème aan beide kanten van de laag. Dit doe je door de laag eraf te nemen en andersom te leggen. Smeer een deel van de botercrème op de rand zodat je weet hoe je taartlagen eerst waren. Verdeel dan de appelstukjes over een van de lagen en leg de andere laag er weer op.

page

Stap 10: Als je alle lagen op elkaar hebt, smeer je de taart verder in met de botercrème die je over hebt. Je rolt de rolfondant uit tot ong. 1,5 millimeter, door het eerst te kneden en dan met wat poedersuiker op je werkblad het uit te rollen. Meer uitleg nodig, check dan deze blog!

10_Elise_Jijbentbelletaart_12

Stap 11: Pak je rolfondant voorzichtig op en leg hem op je taart. Ga met je hand over het midden en ga verder naar de zijkanten. Kom je een vouw tegen, pak dan de rolfondant op vanaf de zijkant en maak met een hoek van je hand de vouw glad. Ga zo door totdat je rolfondant goed tegen je taart aanzit en snijd met een mesje de rolfondant. Aan de onderkant van de taart zet je een mesje en dan laat je de taart meedraaien, zodat je nog een heel stuk overhoud.

10_Elise_Jijbentbelletaart_13

Stap 12: Van de zwarte rolfondant maak je letters. Je rolt eerst een lang stuk of gebruikt dropveters, snijdt het in stukjes en maakt er letters van. Als je uitsteekvormpjes hebt, kun je die natuurlijk gebruiken.

10_Elise_Jijbentbelletaart_15.4

Stap 13: Versier verder de taart zoals jij dat wilt. Jij bent belle en jij kunt dat!

10_Elise_Jijbentbelletaart_16

Ik moet eerlijk zijn, ik ben helemaal vergeten om een goede foto te maken van de taart toen hij echt helemaal klaar was! Ik had hem gemaakt voor een verjaardagsfeestje van mij met allemaal lieve meiden die ik via Huis van Belle heb leren kennen. Daar hoort natuurlijk wel een echte Huis van Belle taart bij! Ga jij deze taart maken? Vind je dat ik vaker moet laten zien hoe je zulke taarten moet maken? Heb je nog andere suggesties? Geef maar een reactie! ;)

Deze blog werd geschreven door Elise

Deze blog werd geschreven door Elise