De fijnste nieuwe kerstmuziek!

Het is zo ver! We kunnen weer helemaal losgaan op (nieuwe) kerstmuziek! Ben jij iemand die al vanaf september kerstliedjes luistert, of durf je je er pas aan te wagen als Sinterklaas het land uit is? Wie je ook bent, de Belle Kerst Playlist is sowieso voor jou! Elk jaar zijn er artiesten die een kerstalbum uitbrengen met vaak oude nummers in een nieuw jasje, of zelfs een paar nieuw geschreven nummers! Ik laat je graag kennismaken met een aantal gave nieuwe kerstalbums die dit jaar verschenen zijn. Alles is terug te vinden in onze Spotify Kerst Playlist.

Have a very Tori Kelly Christmas

Ja ja, deze powervrouw die we kennen van haar gospel- en popmuziek heeft een kerstalbum uitgebracht, eindelijk! Naast echte klassiekers als Silent Night en Let It Snow, heeft ze ook iets nieuwe kerstmuziek voor ons. Het nummer 25th gaat over het samen zijn met je geliefde met kerst, en hoe veel meer dat waard is dan cadeautjes. Misschien een beetje sad dat deze kerst niet zo knus is met de hele familie bij elkaar, maar laten we dit lied dan zingen voor volgend jaar. Dit geldt ook voor The Gift That Keeps On Giving. Een heerlijke meezinger tijdens de donkere dagen.

Philippa Hanna’s Christmas Tunes

Je herkent haar naam ondertussen wel, ze stond al een keer op het podium op de EO Jongerendag en maakt heerlijke positieve muziek waar je blij van wordt. Dit jaar dropte ze een kerstalbum. Er staan een aantal duetten op met andere Britse artiesten, maar ook klassiekers die ze in een iets andere vorm heeft gegoten. Zoals The First Noel en Hark the Angels Sing/King of Heaven.

A jolly Irish Christmas with Rend Collective

Tijdens het luisteren van dit album kan je bijna niet anders dan spontaan de Ceilidh dansen, een Ierse traditionele dans. Dat Rend Collective een feestje kan bouwen, wisten we al. Maar als dat dan ook nog met kerst kan, is dat helemaal top. Geniet en dans mee met onder andere Today Is The Saviour’s Day!

Christmas heroes: for KING & COUNTRY

Dat jullie als Belles (en wij als redactie) fan zijn van for KING & COUNTRY is niet te ontkennen. Misschien heb je hun nieuwe kerstalbum al grijs gedraaid, zo niet, houd je vast! Je wordt als luisteraar echt meegenomen op reis door het prachtige verhaal van kerst. Er staat een heel mooi nieuw nummer op, The Carrol Of Joseph (I Believe In You). Dit nummer vertelt het kerstverhaal door de ogen van Jozef. Maar ook klassiekers als O Come, O Come Emmanuel, in samenwerking met NEEDTOBREATHE.

Je vindt deze prachtige nummers allemaal terug in onze Spotify Kerst Playlist samen met nog veel meer heerlijke nieuwe kerstmuziek. Vergeet ons ook niet te volgen op Spotify om nieuwe playlists als eerst te zien!

Photo by Rodion Kutsaev on Unsplash