De geheime factoren van vakantieliefdes

Grote kans dat jij deze zomer verliefd wordt (of bent geworden) op iemand die je ontmoet. Misschien ga je het heel stiekem lekker in je hoofd houden en over die ander zitten dromen. Misschien is de liefde wederzijds en bloeit er een zomerse romance op. Maarrrr… wat is nou het geheim van zo’n heftige en heerlijke vakantieliefde?

Geheim 1: romantische sfeer

Man, echt alles werkt mee… romantiek ten top! De temperatuur is lekker (zeker wanneer je in het buitenland op vakantie gaat), je bent in de buurt van strand/bergen/bos en de avonden zijn lekker om lang buiten te blijven. Je kunt je heerlijke zomerkleren in panterprint aan of loopt standaard met je bikini onder je kleding. Welkom perfecte setting voor vlinders in je buik!

Geheim 2: relaxte jij

Je hebt vakantie, dus: geen zorgen over school, je hoeft even niet op tijd naar bed en ouders zitten zelfs in de relaxstand en zijn wat ruimer met de regels. En als je in de spiegel kijkt zie je een gebruinde huid en heerlijke zomerharen. Je voelt je daardoor misschien ook wat zelfverzekerder dan in de winter.

Geheim 3: what you like

Lekker dat het in de vakantie gewoon even draait om wat jij leuk vindt. Jij kiest in de vakantie wat je gaat doen, jij kiest waar je je geld deze weken (niet) aan uitgeeft, jij kiest hoe lang je in bed ligt… Even geen leraren, ouders of anderen die zeggen wat je moet doen. En ja, als het oog van iemand dan op jou valt: oeh-la-la, dan voel je je éxtra speciaal. Als een toefje slagroom op de vakantie.

En juist wanneer je straks met je witte wintergezichtje terugdenkt aan de zomer, weet dan: de liefde verrast je in ieder seizoen…

Je kunt heerlijk en optimaal van een vakantieliefde genieten. Veel meiden denken (of hopen) dit vast te houden na de vakantie, maar opeens gaat het toch een beetje anders. Je huiswerk roept, ouders zitten weer bovenop de huisregels en het contact met elkaar lijkt in september toch net iets anders dan in die warme maand juli of augustus. En dat is dus helemaal niet gek, omdat in juli en augustus nu eenmaal alles lijkt mee te werken als het om de liefde gaat. Je vakantieliefde kan wel heel veel gevoelens losmaken en een diepe indruk achterlaten. En dan kan het daarna ‘in het echt’ dus ook extra tegenvallen.

In de zomer lijkt de liefde dus wat makkelijker en meer vanzelf tevoorschijn te komen. Maar vergeet niet: juist als je er wat meer je best voor moet doen of oog voor moet hebben, de liefde is mooi en blijft aanwezig! En juist wanneer je straks met je witte wintergezichtje terugdenkt aan de zomer, weet dan: de liefde verrast je in ieder seizoen…

Foto door Nienke van Denderen fotografie voor Belle