De leukste feelgood meiden films

Wanneer je toetsweken eindelijk afgelopen zijn, het schooljaar voorbij is of je gewoon een weekendje niks te doen hebt is er niks zo fijn als lekker ontspannen met een film waar je alleen maar blij van kan worden. Zelf hou ik heel erg van filmavondjes met vriendinnen, m’n moeder of gewoon alleen in bed waar de thee en chocola natuurlijk niet mogen ontbreken. Hou jij daar ook van maar heb je even geen inspiratie voor een leuke feel-good film? Dan heb ik hier een lijstje met drie meiden films die altijd voor een goed gevoel zullen zorgen. Dus sit back, relax en geniet.

Clueless

Deze klassieker uit de 90’s gaat over het meisje Cher Horowitz. Cher is een populair meisje op haar school, haalt goede cijfers, en woont in een mega grote villa. Ze lijkt misschien wat oppervlakkig en naïef, vandaar ook de titelnaam ‘clueless’ , maar ze is eigenlijk best slim en lief en wanneer er een nieuw meisje, Tai, op school komt doet Cher er alles aan om haar zo goed mogelijk te helpen. Ondertussen komt er een nieuwe jongen in de klas die de aandacht van Cher trekt en heeft ze ook nog een stiefbroer die toch niet zo vervelend is als dat hij lijkt. Zo leert ze langzaam maar zeker dat er meer in het leven is dan alleen perfecte outfits en mooi haar. Vooral door de geweldige kleding, onschuldige sfeer en natuurlijk de super goed bedachte teksten is dit zeker een van mijn favoriete films.

Hairspray (2007)

Hairspray is echt mijn lievelingsfilm. Het verhaal gaat over Tracy, een meisje in de Amerikaanse stad Baltimore in de jaren 60. Er is een televisieprogramma waar Tracy heel erg fan van is en op een gegeven moment krijgt ze de kans om hieraan mee te doen. Maar doordat Tracy wat dikker is en er dus anders uitziet dan de anderen in de show wordt het haar soms lastig gemaakt. Daarbij wordt ze ook nog vrienden met een zwarte jongen en gaan ze samen de strijd aan tegen de verdeling op tv en strijden zo voor acceptatie van iedereen, in alle maten en kleuren. In de film zitten super veel leuke liedjes, wordt er volop gedanst en daarbij speelt Zac Efron een van de hoofdrollen. Als dat niet genoeg reden is om te gaan kijken weet ik het ook niet meer.

The princess diaries

Deze film met Anne Hathaway geeft je hoe dan ook een goed gevoel. Een normaal ietwat klunzig meisje wat in haar dagelijks leven gewoon naar school gaat, met haar kat knuffelt en samenwoont met haar kunstzinnige moeder, krijgt op een dag het bericht dat haar oma die ze nooit heeft gekend koningin is van een ver land en dat zij zelf prinses is. Dit is toch de droom van bijna elk klein meisje? Maar opeens prinses zijn is nog niet zo makkelijk. Je hebt mensen die opeens je vrienden willen worden, je oude vrienden waar je geen tijd meer voor hebt en dan ook nog paparazzi die je liefdesleven tot op de voet volgt. Er gaat dan ook heel wat fout maar het einde is, zoals bij elk sprookje, helemaal goed.

Hopelijk is dit genoeg inspiratie voor een gezellig filmavondje!

Heb jij nog leuke filmtips? Laat het weten in de reacties hieronder!

Foto door Ineke Linssen Fotografie voor Belle