Deel het vuur!

Het is vandaag Tweede Pinksterdag! We mogen deze dagen aan de uitstorting van de Heilige Geest denken. We vieren dat God zijn Geest heeft gezonden, en dat we door Hem nog meer van zijn onvoorwaardelijke liefde mogen ervaren en uitdelen. Wat een rijkdom! Normaal zou ik (een deel van) deze dagen vieren op de Opwekkingconferentie. Voor wie dit niet kent: de Opwekkingconferentie is een driedaagse christelijke conferentie die jaarlijks tijdens Pinksteren gehouden wordt. De bezoekers kunnen kamperen op een grasveld naast de conferentie, en allerlei preken, sing-ins, workshops en seminars bezoeken, en nog veel meer.

Wie weleens of vaker naar Opwekking is geweest, herkent misschien het heimwee-gevoel dat ik nu ook heb. Ik mis het samen-gevoel dat ik heb als ik bij de sing-in tienduizenden mensen om me heen zie zingen. Ik mis de geur van zonnebrand overal. Ik mis de lectuurtent. Ik mis het kopen van dingen waar ik het hele jaar eigenlijk niet naar kijk (oeps). Ik mis de mooie diensten. Herkenbaar? Dan heb ik hier voor jou een paar tips onder elkaar gezet. Zodat je toch Opwekking en dus Pinksteren kunt vieren, maar dan corona-proof!

Opwekking livestream

Omdat de conferentie niet live door kan gaan, is er een digitale Opwekking georganiseerd! Via de livestream op de website kun je de diensten gewoon volgen. Het thema: samen kerk, samen sterk. Ook en juist in deze coronatijd kunnen we de handen ineen slaan om God te aanbidden en er voor elkaar te zijn! Het programma is hier te vinden.

Hangmat meet-up

Mis je het kampeergevoel van Opwekking? Dat kun je goed nadoen met je hangmat! Nodig wat vriendinnen uit in je tuin of in een park vlakbij, en neem allemaal een hangmat mee. Span die tussen een paar bomen, neem wat snacks en anderhalvemeter-proof spelletjes mee, en geniet van het mooie weer en het gezelschap.

Pinkster gebedswandeling

Dit is iets dat je goed met vriendinnen of familie kunt doen, want de anderhalve meter is prima in stand te houden! Het idee van een gebedswandeling is dat je in kleine groepjes een wandeling maakt, waarbij je hardop bidt voor wat je ziet. Dat kan zijn voor de natuur om je heen, maar ook voor de mensen in je buurt. Natuurlijk kun je ook voor andere dingen bidden die je bezighouden.

Deel het vuur

Dit idee werd al eerder door spreker Jurjen ten Brinke genoemd tijdens de Beam ochtenddienst van Eerste Pinksterdag. Namelijk: deel het vuur dat we van de Heilige Geest ontvangen hebben! Dit kan op een corona-proof manier, terwijl je toch het kampeergevoel kunt krijgen. Steek vanavond een vuurkorf aan bij jou thuis en nodig je vrienden of anderen uit, om met elkaar te delen van iets dat je met God hebt meegemaakt. Deel Zijn vuur, bij het vuur :-).

Sing-in bij jou thuis

Wat ik denk ik wel het meeste van de Pinksterconferentie mis, is de sing-in. Het is elk jaar weer te warm en zweterig, maar ook zo ontzettend tof om met zoveel mensen tegelijk te zingen (en awkward te dansen). Toch kan muziek maken en aanbidden ook op een andere manier, en met een ietsje kleiner publiek, gewoon in de huiskamer. Zoek een paar nummers bij elkaar die je graag wilt zingen, en zorg voor een begeleider op piano/gitaar. Om het kampeergevoel vast te houden: ga rond het kampvuur zitten! En dan hoef je alleen nog maar samen te zingen.

Hoe vier jij Pinksteren vandaag?

Photo by Paul Bulai on Unsplash