Denim report: spijkerjasjes!

Spijkerstof, het is zo’n makkelijk stofje hè … Het zit lekker en je kunt het met nagenoeg alles dragen, tenminste, als jij dat zelf ook mooi vindt! Maar omdat het wel heel fijn is als je even niet weet wat je aan moet trekken of nét even je outfit af moet maken, hierbij een Denim Report: 4 blogs over 4 verschillende kledingstukken van spijkerstof.

Het spijkerjasje

Nu het al soms al wat kouder is, maar je nog geen zin hebt in een ‘echte jas’, is het spijkerjasje ideaal! Om ’s ochtends als je naar school fietst aan te trekken, of voor de zekerheid bij je te hebben als het door de wind wat frisjes wordt. Een spijkerjasje kun je eigenlijk overal wel overheen dragen, of het nu een vrolijk jurkje, rokje of een stoere broek is. En als je bijvoorbeeld een wat netter jurkje aan hebt, is dit hét kledingstuk wat je outfit toch nog een beetje stoer maakt… Misschien vind jij het wel leuk om je spijkerjasje op een spijkerbroek te dragen, maar weet je niet zo goed hoe? Waar je op kunt letten is dat het jasje een heel andere kleur is dan de broek, draag bijvoorbeeld een donker jasje op een lichte broek en andersom. Zo voorkom je dat de kleuren ‘vloeken’ en dat je outfit wat rommelig kan worden. En het is ook heel leuk om de mouwen van je spijkerjasje op te rollen, draag er bijvoorbeeld een blouse onder met een leuke ketting en je hebt een gave outfit voor een feestje!

Hieronder een paar combinatie ideetjes voor een spijkerjasje,  voor welke outfit zou jij voor gaan?

Spijkerjack combi

Of ben jij niet zo van het ‘gewone’ spijkerjasje? Hieronder heb ik een paar gave jasjes gezet, die nét even anders zijn. Zo heb je bijvoorbeeld een oversized spijkerjasje, wat lekker wijd valt en leuk staat op een stoere broek of juist een mooi, strakker jurkje. Of kies jij misschien wel voor het spijkerjasje als bomberjack? En een spijkerjasje met zo’n mooie neppe bontkraag kan ook heel leuk zijn..!

Spijkerjack

Deze blog werd geschreven door Helma