Deze 5 Insta-accounts móét je volgen

Inspirerende travelfoto’s en sushibowls van de grote influencers zijn superleuk, maar soms ben je even toe aan wat anders. Om wat meer variatie aan te brengen in je tijdlijn zijn deze Instagram-accounts daarom zeker het volgen waard. Ze zijn allemaal realistisch, positief en niet bang om de minder perfecte kanten van het leven te laten zien. Ze zorgen voor een glimlach als je je even down voelt, in plaats van dat ze je nog eens extra onzeker maken. Als je op de kopjes klikt, kom je vanzelf bij de Instagram-pagina!

  1. MOVE 

Als je MOVE nog stééds niet volgt, snel doen! Het idee is dat ze je aan het denken zetten over de reden waarom je als jongere zou geloven anno 2019. In korte filmpjes vertellen mensen met ieder hun struggles hoe ze troost/hoop/kracht vonden in het geloof. Daarin komen vaak actuele onderwerpen langs: van modellenwerk doen als christen tot het herstellen van een burn-out. Echt een heel mooi concept en superinspirerend, als je het mij vraagt!

  1. Zijlacht

Zijlacht is een account waar je instant happiness van krijgt en speciaal voor vrouwen is. Ze plaatsen stories van mooie quotes en mooie foto’s met captions die vaak ingaan op een Bijbeltekst. Die eerste doen het zeker niet slecht als telefoonachtergrond (hint hint). Ook leuk: via het linkje in hun bio ga je supersnel naar een gratis overdenking, elke dag staat er weer een nieuwe voor je klaar.

  1. Laurajaneillustrations

Als je wat positiviteit nodig hebt, dan ben je hier aan het goede adres. Een paar seconden naar Laura’s prachtige pastelkleurige feed staren geeft al honderd procent garantie voor een vrolijke bui. Daarnaast krijg je elke week een self care challenge op de home page van Instagram, die je bijvoorbeeld uitdaagt voor een ‘mid-week face mask session’. Zeg maar vaarwel tegen de sleur van die soms o zo saaie schoolweek!

  1. Missremibloopers 

Remi Ashten kun je met haar miljoenen volgers zeker rekenen tot één van de meest bekende Amerikaanse YouTubers. Ze heeft te maken met een hele hoop mensen die haar continu in de gaten houden, waardoor ze helaas ook de nodige haatcomments krijgt. Daarom vind ik het extra tof dat ze op haar spam-account de ongefilterde versie van zichzelf durft te laten zien, voor zover dat kan natuurlijk. Maar wel met de nodige dosis humor en zelfspot.

  1. Dagelijksebroodkruimels 

Iedereen houdt van een goeie quote. Dat er in de Bijbel ook een heleboel mooie staan, hoef ik je vast niet te vertellen. Wat je misschien nog niet wist, is dat dit account elke dag weer zo’n inspirerende tekst post. Soms zie je er een net op dat moment dat jij ‘m nodig hebt. Beeld het je in: je zit te blokken voor die moeilijke toets, geeft de moed op en reikt naar je telefoon waar je Instagram gaat checken.  En dan kom je die ene quote tegen. ‘Houd vol, houd vol, Hij laat niet los.’ Vol zelfvertrouwen ga je weer verder. Dat wil je toch? Snel volgen dus 😉

Photo by Kate Torline on Unsplash