Dierproefvrije make-up; wat vind jij?

Goed voor de aarde zorgen, ben jij er al mee bezig? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen om ons heen worden zich ervan bewust hoe slecht we met de aarde omgaan, en proberen hun steentje bij te dragen aan een betere wereld. Plastic scheiden is heel normaal geworden en veganisten zijn absoluut geen uitzondering meer. Het zijn niet alleen maar oude omaatjes met geitenwollensokken die hieraan doen (niks mis met oude omaatjes trouwens), zelfs bekende Nederlanders zetten deze trend voort.

Je hoeft geen beautyblogger te zijn om elke dag een crème te dragen

Grote kans dat jij hier (als je er nog niet mee bezig was) ook over nadenkt. Hoe kan ik bijdragen aan een beter milieu en het dierenwelzijn verbeteren? Best lastig, want waar moet je precies beginnen?

Zo moeilijk is het niet. Denk eens aan wat je iedere morgen op je gezicht smeert. Je hoeft geen beautyblogger te zijn om elke dag een crème te dragen en misschien wel wat foundation. Heb je wel eens gekeken of deze producten dierproefvrij waren?

Wat is dierproefvrije make-up?

Dierproefvrij betekent dus dat de producten bij de ontwikkeling NIET van te voren op dieren getest zijn, om te kijken of ze bijvoorbeeld voor allergische reacties zorgen. In de EU is er inmiddels een verbod op dierproeven in de cosmetica. Dit betekent niet dat alle merken in Nederland dierproefvrij zijn. In andere landen, zoals bijvoorbeeld China, kunnen de merken gewoon hun dierproeven uitvoeren.

Hieronder zie je een duidelijk overzichtje van een aantal dierproefvrije make-up merken en merken die (nog) wel hun producten op dieren testen.

Ik zeg nu absoluut niet dat je deze merken nooit meer mag gebruiken. Ik verplicht je ook niet om alleen nog maar dierproefvrije make-up te kopen. Aan jou de keuze! Zelf vind ik dit onwijs lastig. Aan de ene kant vind ik dat wij, als Gods kinderen, de taak hebben om Zijn schepping te onderhouden en dus goed voor planten en dieren te zorgen. Aan de andere kant snap ik goed dat merken zeker willen weten dat hun producten veilig zijn voor gebruik, en dat dat op mensen testen best lastig (en gevaarlijk!) kan zijn.

Ik heb hier dus zelf nog geen keuze over gemaakt, maar ik ga zeker voortaan opletten of een merk dierproefvrij is! Ik ben benieuwd wat jij vindt van dierproefvrije cosmetica.

Heb jij al een duidelijke keuze gemaakt? En mis je een merk in het rijtje? Praat mee in de comments!

Bron header: nocruelcosmetics.com

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)