DIY: Adventskalender op 2 manieren

Een paar jaar geleden maakte ik een adventskalender en dit jaar heb ik er ook weer een gemaakt. En ik laat je twee manieren zien hoe je deze adventskalender kunt ophangen! Veel plezier met het maken van deze DIY!

Wat heb je nodig?

  • Kaartje
  • Zakjes
  • Labeltjes
  • Zwarte stift
  • Pen
  • Washi tape

Optie 1:

  • Touw
  • Lichtsnoer

Optie 2:

  • Boekbindersring

Veel adventskalenders zitten vol met cadeautjes of chocola. Mijn adventskalender vulde ik met kaartjes waar opdrachtjes op staan of quotes. Hier vind je de lijst met alle opdrachtjes en quotes die in mijn kalender zitten. Je kan opdrachtjes doen die je voor en ander doet maar ik heb voornamelijk opdrachtjes voor mezelf om wat meer rust en tijd voor mezelf te maken. Daar wil ik in december graag wat aandacht aan geven.

Hoe maak je het

diy, december, adventskalender, husivanbelle

Stap 1: Schrijf met een zwarte stift de cijfers op de labeltjes. Ik deed eerste kerstdag er ook nog bij maar die kan je er ook uitlaten en 24 dagen doen.

diy, december, adventskalender, husivanbelle

Stap 2: Schrijf op kaartjes alle opdrachten en quotes. Schud ze vervolgens door elkaar zodat je straks niet weet wanneer je welke opdracht of quote hebt.

diy, december, adventskalender, husivanbelle

Stap 3: Stop de kaartjes in de zakjes.

Stap 4: Vouw de zakjes dicht en plak de tags op de zakjes met washi tape.

Nu de verschillende manieren hoe je de zakjes op kan hangen.

Optie 1: Lichtsnoer

diy, december, adventskalender, husivanbelleKnip kleine stukjes touw. Haal die door het gaatje van het labeltje en bind deze aan het snoer. Zoek een leuk plekje voor het snoer. De lichtjes geven je kamer een hele gezellige sfeer en op deze manier heeft hij ook nog een beetje een functie.

Optie 2: Boekbindersringdiy, december, adventskalender, husivanbelleLeg de zakjes op volgorde en hang ze aan de ring. Nu kan je hem makkelijk naast je bed leggen of op je bureau leggen.

Ik hoop dat je deze DIY leuk vond en ik ben benieuwd of jij hem ook gaat maken! Stuur je een foto als je hem hebt gemaakt?

Ik wens je een hele fijne december!