DIY – Adventskalender

Wat is een van de beste manieren om toe te leven naar kerst? Juist ja, een adventskalender. In Nederland komen ze ook steeds meer in de winkels maar wat is er nog leuker? Er zelf een maken. Vandaag laat ik zien hoe ik mijn adventskalender maak. En niet zomaar eentje, nee eentje die me nog meer laat nadenken over kerst en haar betekenis. Het is er een zonder chocola maar met leuke opdrachtjes en quotes.

kaartjes-DIY

Aan de slag met je eigen adventskalender

Stap 1: Begin met het maken van een lijst van 24 dingen die je wilt doen in de adventstijd. Ik bedacht verschillende leuke “acts of kindness” om zo niet alleen met mezelf maar juist met andere bezig te zijn. Ik zocht ook mooie quotes en bijbelverzen op om die er ook tussen te doen.

Stap 2: Teken 24 envelopjes met de kleinste enveloppenmal (de vierkante) op het papier en knip deze uit.

Stap 3: Vouw de envelopjes in elkaar en versier ze alle 24. Zorg in ieder geval dat er een nummer op staat. Je kunt je creatief helemaal de vrije loop laten gaan omdat je toch ontzettend veel envelopjes hebt :)

PicMonkey Collage1

Stap 4: Knip 24 kaartjes uit karton door de lijntjes na te tekenen vanuit de mal die je voor je envelopjes hebt gebruikt.

Stap 5: Schrijf de kaartjes en schud ze vervolgens op zijn kop door elkaar. Op deze manier weet je namelijk niet wanneer wat komt. Dat is wel zo leuk.

Stap 6: Pak een kaartje van je stapel en doe hem op zijn kop in het envelopje zo, blijft het helemaal een verrassing.

Stap 7: Knip een aantal grote stukken touw om de envelopjes aan te hangen. Plak de stukken op een bord of op een deur en maak de envelopjes vervolgens met een knijpertje vast aan het touwtje.

PicMonkey Collage2

Het aftellen kan beginnen. Het leuke is ook dat als je een envelopje hebt opengemaakt je hem dan weer terug kan hangen en als je misschien een keer niet zo veel tijd hebt om het “opdrachtje” uit te voeren je er telkens weer aan wordt herinnerd omdat je hem constant ziet.

Ik wens je veel plezier met maken. Zet je een foto op onze FB of Insta als je hem hebt gemaakt?

Hoe tel jij af naar kerst?

Check hier ons nieuwe Belle Happy boekje en mooie kaartjes!
Pssst, wil jij elke maand extra blogs en winacties ontvangen én ons toffe tijdschrift Belle?
Word dan lid van de club!

Knop_geefjeop