DIY – Bible journaling

Vandaag een DIY over Bible journaling. Regent het, verveel je je, of zoek je iets leuks om alleen of juist samen met vriendinnen te doen? Lees dan snel verder en ga aan de slag!

Benodigdheden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijbel

Waterverf/aquarelverf

Potlood en gum

Zwarte fineliner

Witte gelpen of marker

Alfabet stempels en inkt

Aan de slag met Bible journaling

Stap 1: Lees, luister en bid. Welke tekst springt er voor jou uit? Welke boodschap wil God jou vertellen? Schrijf de woorden die je het meest aanspreken op en bedenk welke tekst je hiermee wil weergeven in je kunstwerk.

Stap 2: Tijd om te proberen, experimenteren en te schetsen. Ik gebruik naast mijn Bijbel een A4, hier maak ik wat schetsen op, probeer ik wat lettertypes.

Stap 3: Schets vervolgens in je Bijbel. Je kunt de Bijbel tekst die je wilt accentueren omranden.

Stap 4: Vul je bladzijde met kleur. Met verschillende kleuren blauwe verf maakte ik de pagina goed nat. Let op! Leg onder je bladzij iets wat de rest van je Bijbel beschermt.

Stap 5: Rimpel een stuk vershoudfolie en leg dit voorzichtig op je natte geverfde bladzijde. Nu heb je heel veel geduld nodig: wacht tot de verf helemaal gedroogd is en haal het folie dan weg! Je hebt nu een heel tof effect gecreëerd. Je kunt stap d en e een aantal keer herhalen om meer ‘lagen’ in je kunstwerk te creëren.

Stap 6: Maak daarna het bootje af. Verf het, probeer hier te spelen met donkere en lichte accenten. Dit doe je door meer of juist minder water met je verf te mengen. Na het verven heb ik de lijnen van het bootje met de fineliner en de witte balpen aangezet.

Stap 7: Schets de tekst, als je het fijn vindt kun je dit eerst op een los A4 doen. Zelf werk ik altijd direct in mijn Bijbel. Gebruik eventueel stempels voor de tekst.

Stap 8: Met de witte gelpen heb ik de tekst geaccentueerd.

Stap 9: Tijd voor de afronding: gum de nog zichtbare schetslijnen weg, noteer de datum op je kunstwerk en voeg eventueel een tab toe.

Tip:  koop een Bijbel in een kringloopwinkel om in te journallen.

Hoe vond jij het Bijbel journallen? Laat het weten in de reacties!

Dit artikel verscheen eerder in Belle.