DIY: Bloemen maken van een oud boek

Hebben jullie ook zo’n zin in het voorjaar? Het begint er soms als een beetje op te lijken en ik word daar best vrolijk van. Hier en daar steken de eerste bloemen hun kopjes voorzichtig boven de grond. Binnen in huis heb ik ook voorjaarsbollen staan. Om het nog wat extra gezellig te maken, heb ik een DIY gemaakt om zelf bloemen van papier te maken. En omdat traditioneel in het vroege voorjaar ook de grote schoonmaak wordt gehouden, heb ik papier uit een oud boek gebruikt. Upcyclen heet dat! ;)

Wat je nodig hebt

Een oud boek dat je mag verknippen
Schaar en lijm
Een munt van € 0,50
Het sjabloon bloem

Ik gebruikte een boek waar ook tekeningen in stonden, dat geeft een apart effect. Heb je geen oude boeken om te verknippen? Vraag eens rond of anderen iets hebben, ga langs bij de kringloop of gebruik een krant of tijdschrift als alternatief. Enne… met gewoon papier of stofjes kun je het ook prima maken. Wees creatief!

Hoe je het maakt:

1. Neem de munt en trek die een paar keer over op de bladen van je boek. Knip uit!
2. Print het sjabloon van het blad uit en trek ook die een paar keer over op een pagina. Knip uit en maak nog een extra knip in het midden van het blad waar de stippellijn zit.

TIP: Leg een paar vellen op elkaar als je gaat knippen, dan gaat het een stuk sneller om genoeg vormpjes te verzamelen.

3. Doe lijm op één van de rondjes.
4. Doe een drupje lijm onderaan het blaadje aan één kant van de inknip. Plak de andere helft eroverheen, druk goed aan en hou even vast.
5. Plak het blaadje op het rondje en doe er nog een drupje lijm op om het volgende blaadje mee vast te plakken.
6. Herhaal dit tot alle blaadjes (vijf stuks in totaal) vast zitten.
7. Neem een nieuw rondje en plak die vast in het midden. Druk weer goed aan en hou even vast totdat het hecht.

Je bloem is nu klaar! Je kunt het nu nog pimpen door bijvoorbeeld het hart van de bloem met glitters te versieren, te kleuren of er een knoop of steentje in te plakken. Nu kun je de bloemen bijvoorbeeld in een paar takken hangen en in een vaas zetten, er een vrolijke slinger van maken voor in je kamer of plak ze op de muur.

Ik ben benieuwd wat jullie voor moois gaan maken. Vergeet je het niet te delen via de mail of Facebook?

Deze blog werd geschreven door Frouckje