DIY – Bloemenkroon

De lente komt eraan, wiehoeee! Yes, eindelijk! Zon, zee, strand & natuurlijk een bloemenkroon, duhuh ;) In deze blog laat ik jullie zien hoe je deze onmisbare haarband voor de lente maakt! Let’s begin!

side note – Ik heb deze bloemenkroon buiten gemaakt, yes!

kroon1

Stap 1: Knip drie stukken ijzerdraad die net iets groter zijn dan je hoofd.

Stap 2: Vlecht de drie stukken. Doe dit niet te strak, maar ook niet te losjes. Er moet genoeg ruimte tussen de strengen zitten zodat je straks de nepbloemen er tussen kan steken. Maak de twee uiteinden aan elkaar vast door ze om elkaar heen te draaien

kroon2

Stap 3: Haal de nepbloemen van hun stengel af. De meeste nepbloemen kun je van de stengel afhalen, maar niet alle kunnen dat. Kijk eventjes in de winkel of dat kan of niet, want dat scheelt een hoop gedoe.

Stap 4: Knip kleine stukjes ijzerdraad uit, en steek deze door het ‘gaatje’ de bloem. Als het ijzerdraad door de bloem zit, maak je een ‘knobbeltje’ met je rondbektang (zie foto). Met het ‘knobbeltje’ valt de bloem niet van de haarband af.

kroon3

 

kroon4

Stap 5: Steek nu de bloem met het ijzerdraad door de vlecht heen en wikkel hem er omheen. Doe dit met alle bloemen totdat je hele haarband vol zit

kroon5

 

kroon6

Stap 6: Het is niet zo fijn als er ijzerdraad in je hoofd steekt, dus ga de hele bloemenkroon langs op uitstekend ijzerdraad en knip ze weg of draai ze om de haarband heen.

kroon7

En tadaa, de bloemenkroon is af!

Deze blog werd geschreven door Annemarijn