DIY: Bullet Journal – Dutch Door

Een dutch door, ik hoor je denken: wat moet ik me daar bij voorstellen? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Je gebruikt een extra pagina voor een spread waarbij je een gedeelte afknipt. Op die manier krijg je meer ruimte om te plannen als je bijvoorbeeld een hele drukke week hebt. En ik laat je zien hoe je er eentje maakt. 

Wat heb je nodig?

* Bullet Journal 

* Schaar 

* Potlood 

* Fineliner 

* Liniaal 

Aan de slag!

Stap 1: Je begint met het knippen van je pagina. Je hebt drie paginas nodig en van de middelste pagina knip je een stuk af. Je kan de bovenste helft er af knippen of net als ik de pagina verticaal doorknippen. Je hebt dus links een pagina, dan de geknipte pagina en tenslotte nog een rechtse pagina.  

 

Stap 2: Om te zorgen dat je op je linkse en rechtse pagina evenveel ruimte hebt kan je een lijntje trekken langs de pagina. Zo gebruik je overal genoeg ruimte. 

Stap 3: Net als altijd begin ik met een titel, in dit geval het week nummer.  

Stap 4: De ruimte die overblijft aan de zijkanten kan je opvullen met vakjes die jij nodig vindt. Ik vind het altijd handig om een vakje te hebben waar ik al mijn to dos van de week kan invullen, een notes vakje, een quote en voor extra overzicht vulde ik de rest op met een tabel waar je alle afspraken per dag kunt inzetten.  

Stap 5: De rest van de ruimte en de pagina die je geknipt hebt kunnen gebruikt worden om de dagen van de week in te zetten. Omdat je een bladzijde extra hebt kan je de ruimte door de helft doen. Zo ontstaan er 8 vakken. Omdat de week maar 7 dagen heeft kan je het laatste vak gebruiken om dingen in te zetten voor de andere week, maar die kan je ook opvullen met bijvoorbeeld een quote. Net wat jij nodig hebt in je spread. 

Zo gemakkelijk is het dus om een dutch door-spread te maken. Voor drukke weken is het ideaal omdat je zo meer dan genoeg ruimte hebt om alles in je bujo te zetten. 

Ik ben benieuwd, kende jij dit concept al en zou je het gebruiken?