DIY: Bullet Journal – Habit Tracker

Voor veel mensen is een habit tracker in hun bullet journal belangrijk. En dat snap ik ook wel, want je kan precies bij houden wat je wel en niet doet en het is een goede manier om nieuwe gewoonten aan te leren. En omdat jullie mijn vorige blog over Bullet Journal leuk vonden heb ik er vandaag weer eentje, maar dan hoe je een habit tracker maakt!

Wat heb je nodig:

  • Notitieboek
  • Fineliners in verschillende kleuren
  • Liniaal

Aan de slag met je eigen habit tracker

Stap 1: Bij een bullet journal schrijf je altijd boven een pagina wat voor pagina het is. Dus we starten met een titel. Ik gebruik ik hier altijd faux calligraphy voor maar daar kan je heel erg mee spelen.

Stap 2: Nu is het tellen voor het aantal dagen in de maand zodat je zeker weet dat je genoeg ruimte hebt. Ik heb 3 keer nageteld voor ik zeker was en ik lijntjes kon trekken.

Stap 3: Teken het grid om je habits bij te houden. Je kan alle hokjes los uit tekenen maar het ook open laten en later met het invullen de grid vormen. Zolang je maar ruimte hebt om je habits op te schrijven, dan is het goed.

Stap 4: Schrijf de habits op die je wilt gaan bij houden. Dit kunnen hele kleine dingetjes zijn maar ook wat grotere. En je kan hiermee echt goed een nieuwe gewoonte aanleren en dat is het leuke aan zo’n tracker.

Stap 5: Vul de tracker in door de maand. Neem elke avond even de tijd om hem in te vullen, zo doe je gelijk een soort evaluatie van je dag. Dit invullen kan je doen met verschillende kleurtjes maar ook met alleen een zwarte pen. Net wat jij leuk vindt en wat voor jou werkt. Want dat is wat bullet journal is. Je doet wat voor jou werkt!

Ik hoop dat het weer leuk vond en ben benieuwd of je er ook eentje gaat maken!

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!