DIY Bullet Journal weekendtips

In deze tijd van weken lang thuis zitten, kunnen je weekenden best saai voelen. Om er toch iets leuks van te maken, is het handig om een lijstje te maken met leuke tips. En waarin kan dat nou beter dan in je bullet journal?

Wat ik heb gebruikt

  • Washi tape
  • Fineliner (Staedtler pigment liner 3.0)
  • Paper tag (Action paper craft set)
  • Viltstiften
  • A5 karton met patroon
  • Plaatje uit tijdschrift
  • 0,5 mm papier geruit

Zo maak je het

1. Plak washi-tape verticaal over de hele pagina en schrijf daarnaast onder elkaar je ideetjes. Zorg wel dat je ruimte over houdt voor de titel! Je kunt een paar onderstaande tips overnemen, maar laat vooral ook je fantasie de vrije loop.

2. Kies een paar leuke kleuren stiften uit die bij de rest van je spread Hiermee kun je de activiteiten onderstrepen, om ze in te delen in bijvoorbeeld: binnen- en buitenactiviteiten, seizoen, kort of lange duur…

3. Nu is het tijd voor de rechterpagina. Daar plak ik het A5-papier en de afbeelding op. Knip weg wat over de pagina heen valt (tip: gebruik het restje om op de linkerpagina te plakken!). Voor een extra leuk effect kun je met een zwarte stift je afbeelding omlijnen.

4. Knip een rechthoek uit een pagina van een wiskundeschrift en plak die met washi-tape vast op de rechterpagina. Hierop maak ik een kleine weekend log om de leukste momenten van ieder weekend op te schrijven.

5. Teken met fineliner een mooie titel voor je Handig is om dit eerst even met potlood te doen. Als je wilt kun je nog wat stickers of plaatjes toevoegen. Dan zijn je pagina’s helemaal klaar!

Heb jij ook een bullet journal? Wat voor spreads maak je graag?

Meer bullet journal inspiratie nodig? Kijk eens naar deze of deze blog!