DIY – Candle in a cup

Nog op zoek naar een leuk sinterklaas cadeautje voor je vriendin, zus, moeder of tante? Of misschien gewoon een  cadeautje voor jezelf? Deze kaars is perfect hiervoor dus.. Let’s begin!

Aan de slag met je candle in a cup

Stap 1:  Je moet natuurlijk eerst je kaarsvet smelten om ze in het kopje te gieten. Dit deed ik door de waxinelichtjes in stukjes te snijden en de lont eruit te halen. Als je dit hebt gedaan, was het voor mij het makkelijkst om ze te smelten in een steelpannetje. Eerst smolt ik ze in de magnetron.. maar omdat het vet zo heet werd knapte mijn glazen bakje (oeps..).

Stap 2: Knip het lont. Tenminste als je één lang lont hebt (zoals ik). Als je dat niet hebt maar zo’n lontje met een stukje ijzer onderaan en hij is al de juiste lengte is knippen natuurlijk niet nodig.

Knip het lont een stuk langer dan dat je eigenlijk nodig hebt, dit is iets makkelijker voor de volgende stappen.

Stap 3: Giet het kaarsvet in het kopje. Om de lont recht en in het midden te houden heb ik hem laten steunen op een mes.

Stap 4: Nu is je kaars eigenlijk al klaar! Maar als je het bijvoorbeeld als een cadeautje geeft, dan is het misschien leuk om op het kaarsje nog iets van een quote of jullie inside joke erop te zetten.

Dit heb ik gedaan met de tekst: ‘Tea is happiness in a cup’

En je ‘candle in a cup’ is klaar! Hartstikke leuk natuurlijk! De manier die ik jullie heb laten zien is de manier zoals ik de mijne heb gemaakt, maar dit is niet vlekkeloos gegaan. Dus als jullie zelf nog tips hebben, laat ze achter bij de reacties en misschien kunnen anderen er dan gebruik van maken!

Heb jij al een sinterklaas cadeautje?

Deze blog werd geschreven door Annemarijn