DIY: Doelenbingo in je bullet journal

Het is ondertussen al februari maar het maken van doelen is nooit te laat. Daar hoeft het echt geen januari voor te zijn. Om je doelen op een leuke manier bij te houden in je bullet journal kan je er een bingo van maken. Dus laat ik je vandaag zien hoe je een bingo maakt en gebruikt.

Wat heb je nodig?

Bullet journal

Gekleurde pennen/stiften

Fineliner

Potlood

Liniaal

Hoe maak je het?

Voordat je kan beginnen met het maken van de bingo zelf is het handig om een lijstje te maken met alle dingen die je dit jaar wilt doen. De bingo hoeft niet perse over grote doelen te gaan maar juist om leuke dingen die je dit jaar wilt doen. Bijvoorbeeld het aantal boeken dat je wilt lezen, de steden die je wilt bezoeken of andere leuke dingen. Het gaat om dingen die je makkelijk kunt afstrepen. Ik maakte een lijstje met 34 dingen die ik dit jaar wil doen en die in mijn bingo kunnen.

Net als altijd begin ik met een mooie titel. Ik gebruik daar vaak een brushpen voor het mooie effect. En daarna is het tijd om de bingo uit te tekenen. Het hangt er natuurlijk af hoeveel doelen je hebt. Mijn “bingokaart” was uiteindelijk 28×20 vakjes en ik heb hem uitgetekend met een fineliner.

Als je kaart is uitgetekend kan je je doelen er in zetten. Ik heb ze random in de vakjes geschreven en niet direct de lijst aan gehouden. Zo staat het gezellig door elkaar.

Nu kan je beginnen met kleuren. Elke keer als je iets hebt gedaan kan je een vakje inkleuren of aankruisen. En aan het einde van het jaar heb je hopelijk een vrolijk gekleurde bladzijde. En als je dingen niet hebt gedaan geeft dat helemaal niet. Die neem je gewoon mee naar het volgende jaar.

Wat wil jij dit jaar doen?

Headerphoto by Estée Janssens on Unsplash