DIY – Foto’s ophangen met takjes en touw

De vakantie loopt al op z’n einde, misschien is ‘ie al wel afgelopen… Jammer hé? Maar je hebt vast leuke dingen gedaan deze vakantie en foto’s gemaakt. Of niet? Het leuke daaraan is dat ze je telkens herinneren aan mooie momenten in je zomer. In deze D.I.Y. zie je hoe je een tof ophangsysteem maakt voor een aantal foto’s. Helemaal niet moeilijk, de materialen heb je vast al in huis.

Wat heb je nodig?

  • takjes (of eventueel drijfhout gevonden op vakantiebestemming)
  • touw of lint
  • kleine knijpertjes of paperclips
  • foto’s, laten printen of zelf geprint
  • schaar

Het eerste wat je doet is al je foto’s uitzoeken, maak een mooie selectie. Je kan hierbij ook een tekst toevoegen die je bemoedigt of aanmoedigt of zelfs een leuke illustratie. Mijn foto’s heb ik gewoon met de printer thuis geprint op wat dikker karton. Dit geeft best een leuke sfeer. Je kan natuurlijk ook je foto’s laten afdrukken bij een fotoservice of copyshop.

Nadat je een leuke selectie foto’s hebt zijn de stappen als volgt.

Stap 1: Knip twee stukken touw af en knoop de ene kant vast aan een takje.

diy_fotos

Stap 2: Nu knoop je de andere kant vast aan het andere takje. Je krijgt nu bovenaan een takje met daaraan twee touwen die aan het andere takje (onderkant) zijn vastgeknoopt.

Stap 3: Knip nog een stuk touw af en maak hiermee een ophanglusje. Knoop deze dus links en rechts aan de bovenste tak vast.

Stap 4: Nu pak je de knijpertjes (of paperclips) erbij en zet je de foto’s vast op het touw.

diy_fotos2Klaar!

Dat was snel hé? Je kan op deze D.I.Y. heel veel varianten maken. Foto’s groter/kleiner of juist meer/minder. Langere touwen, kortere touwen. Meer takken tussenin, gaatjes in de foto’s om ze te bevestigen aan het touw,…

Maak er je eigen ding van en geniet van alle mooie herinneringen!

Deze blog werd geschreven door Jedidja