DIY: Future Log in je bullet journal

Future log klinkt een beetje apart maar het is als het ware een blik in de toekomst. Als je bijvoorbeeld start met een bullet journal of het is het begin van het nieuwe jaar dan zet je de komende maanden op papier en kan je eventuele afspraken en verjaardagen daar alvast in zetten. Ga je later plannen voor de maand zelf dan kan je deze data makkelijk overnemen. Met de start van het nieuwe jaar leek het me leuk om je te laten zien hoe je een future log kan maken als een verticale spread. 

Wat heb je nodig?

Bullet Journal 

Fineliner 

Liniaal 

Brushpen/gekleurde pen/stift 

Stap 1: Titel

Zoals altijd start ik met een titel boven mijn pagina. En omdat deze future log voor 2019 is kan het uiteraard niet anders dan dat ik dat er boven zet. Je zou er ook eventueel future log” boven kunnen zetten.  

Stap 2: Aantal pagina’s 

Bedenk hoeveel maanden je per bladzijde wil hebben en tel de puntje uit. Ik kwam uit op 3 maanden per bladzijde en dat was 10 puntjes per maand. Ik koos voor een future log van 6 maanden. 

Stap 3: Kalendertje

Schrijf de maanden in elk vakje en maak het kalendertje. Het maken van het kalendertje is eigenlijk het meeste werk omdat je goed op moet letten met de nummering. 

Stap 4: Free space 

Als je ruimte over hebt gelaten aan de onderkant heb je daar nog plaats voor bijvoorbeeld notities, illustraties of een quote. Net wat jij er nog bij wilt hebben. 

Overzicht 

En zo heb je op een overzichtelijke manier een inkijkje in de komende maanden. Je kan belangrijke data vast opschrijven en later als je je maand gaat plannen heb je vast een overzicht wat er allemaal al staat. Super handig natuurlijk omdat je in je bullet journal vaak niet heel veel vooruit al maakt en op deze manier heb je toch dat overzicht wat je anders in je agenda al hebt. 

Maak jij gebruik van een future log in je bullet journal? Deel het op Insta en tag @huisvanbelle en @annalauravisser er even in! Vinden we leuk.  :)