DIY: geordend cadeaulint bewaren

Heb jij dat ook weleens? Je pakt een cadeautje in en wilt het afmaken met een mooi lint of touwtje, maar als je in je strikkenlade kijkt, zie je een wirwar van draden, cadeaulint, touwtjes en strikken. Eerst heb je een tijdje nodig om de boel uit elkaar halen, voordat je je weer kan focussen op je cadeau.

Mijn lade kon maar een paar dagen netjes blijven, voordat de boel ongeorganiseerd op een bultje lag. Ik maakte er elke keer weer een potje van en een potje, dat was ook direct het ding dat mij van de chaos af kon helpen. Vandaar deze DIY die het voor de knutselaars onder ons heel wat makkelijker maakt.

Wat heb je nodig?

Ik gebruikte deze DIY vooral voor mijn Raffia linten, maar je kunt deze DIY ook met andere linten doen.

  • Een boormachine
  • Een glazen potje waar je lint in past (bijvoorbeeld pestopotje)
  • Mooi papier voor op de deksel
  • Schaar
  • Pen/potlood
  • Stanleymesje

Stap 1

Draai het dekseltje van het potje en boor in het midden van het dekseltje een klein gaatje waar het lint doorheen past. Doe dit op een veilige manier! (Veiligheidsbril, handschoenen enz.)

Idee: Maak in de deksels van wat grotere potten meerdere gaatjes, zodat je er meerdere linten in kunt stoppen.

Stap 2

Knip nu uit een mooi vel papier een cirkel die je straks gaat plakken op de bovenkant van de deksel. Zorg ervoor dat deze niet te groot wordt. Je kunt de cirkel tekenen met een passer of door de bovenkant van het potje om te trekken met een potlood.

Stap 3

Leg de papieren cirkel op de bovenkant van je deksel, maar plak deze nog niet vast. Draai de deksel met het papiertje om. Een stukje papier is nu zichtbaar achter het gaatje. Kleur dit stukje in, zodat je het zo meteen gericht kan uitsnijden.

Stap 4

Snijd het door jou gemarkeerde rondje uit het papier en plak dit vervolgens op de deksel.

Stap 5

Doe het cadeaulint in het potje en laat er net een stukje uitsteken, zodat je het gemakkelijk kan pakken. Heb je nou een nieuw bolletje lint/touw, dan is het handig om het lint los te peuteren aan de binnenkant in plaats van aan de buitenkant. Dit zorgt ervoor dat het lint straks niet rommelig lijkt vanaf de zijkant, maar netjes vanuit het midden naar boven kan worden getrokken.

Idee: Als het stukje cadeaulint dat uit de deksel hoort te steken telkens terugvalt in het potje, is het handig om met een wasknijper(tje) het lint vast te knijpen boven de deksel. Zo zal het lint niet snel weer terug het potje in schieten.

Hopelijk zullen deze potjes ook zorgen voor meer orde in jouw kamer!