DIY – Gezichtsmasker

Als de yoghurt bijna op is wordt deze vaak wat dikker en komen er velletjes in. Dan vind ik het niet meer zo aantrekkelijk om het op te eten. Mijn gezin blijkbaar ook niet want het pak bleef meestal in de koelkast staan tot dat laatste restje yoghurt ging schimmelen. Ik heb een hekel aan om voedsel weg te gooien dus tegenwoordig gebruik ik het laatste restje yoghurt om een gezichtsmasker te maken.

Yoghurt reinigt je poriën en helpt dus tegen puistjes en meeëters. Het is verzachtend en verkoelend als je net te lang in de zon bent geweest (nogal snel het geval bij mij).

Alleen de yoghurt op je gezicht smeren en in laten werken is al een fijn masker maar ik meng er altijd nog wat anders door. Net wat ik in huis heb. Bijvoorbeeld het sap van die halve citroen die  over is van het koken, een stukje overrijpe banaan, een aarbei die bruine plekjes krijgt of het laatste restje havermout van de muesli. Kortom een gezichtsmasker van restjes voor een frisse huid!

DIY gezichtsmasker

Materiaal:

  • eetlepel
  • kommetje
  • optioneel: vork om het fruit te prakken

Zo maak je het:

Meng de yoghurt met een of twee andere ingrediënten.

Zo gebruik je het:

Smeer de yoghurt (of yoghurtmengsel) op je gezicht. Laat het 10 minuten inwerken en spoel het af met water. Op foto zie je en yoghurt-aardbei-honing-masker.

Maak jij wel eens maskertjes? 

Pssst, wil jij elke maand extra blogs en winacties ontvangen én 4x per jaar ons toffe tijdschrift Belle?
Word dan lid van de club!

Knop_geefjeop

Deze blog werd geschreven door Liesbeth