DIY – Haarband maken op 2 manieren

Oh wat word ik blij van zomerrr! (denk even de happy voice van Olaf erbij) Lekker alleen maar chillen, leuke dingen doen, bakken in de zon… love it! En vind jij ook niet dat iedereen er altijd leuker en vrolijker uit ziet in de zomer? Vrolijke kleuren, bruine benen (okee mijne zijn echt nog wit maar ik doe mijn best..) leuke haarfrutsels.. En helemaal hip zijn nu die leuke haarbandjes! Maar mijn 1e gedachte is vaak, dat kan ik zelf ook maken! Dus bij deze een diy om zelf 2 leuke haarbandjes te maken!

Wat heb je nodig voor de haarband?

  • Een oud t-shirt dat je niet meer draagt. Kies wel voor een t-shirt met een stretchy stofje
  • Schaar
  • Lijmpistool (wow is dat alles??)

Aan de slag met haarband 1!

Stap 1: Knip 1 brede strook van het t-shirt van ongeveer 8 cm(gebruik niet de onder of bovenkant, daar zit een dikke rand in). Je hebt nu een strook zonder einde

Stap 2: Vouw de strook in een 8 vorm en dan weer dubbel zoals op de foto

Stap 3: Klaar! Simpeler kan bijna niet! Maar super cute toch 😊

Aan de slag met haarband 2

Stap 1: Knip 2 iets smallere stroken, ongeveer 5 cm. Knip ze beide doormidden. Je hebt nu 4 stroken. Maak hier 2 setjes van 2 van.

Stap 2: Knoop de stroken zoals het plaatje. Dit heet de Josephine knoop

Stap 3: Meet nu de haarband om je hoofd en knip er een stuk af zodat hij goed om je hoofd past en niet te strak zit. Knip eerder wat te weinig eraf en probeer hem daarna nog een paar keer om je hoofd totdat je de goede lengte hebt.

Stap 4: Pak nu een klein stukje van het rest stof van ongeveer 5 cm.

Stap 5: Leg de haarband op tafel en leg de 4 uiteindes op elkaar. Wikkel het kleine stukje stof van 5 cm eromheen en lijm vast met je lijmpistool.

Klaar!

Hierbij mijn resultaat. Heb nu al zin om ze te dragen als ik op vakantie ben in Italië! Oh en not so fun fact het koste mij zo’n 30 selfies en hulp van de Man om deze foto’s te maken.. #notsoperfect

Deel je ook je creatie met ons? Je hoeft er geen 30 selfies voor te maken 😉