DIY: hartjeshandschoenen

Heb je een oud paar handschoenen, die je graag om wil toveren tot een leuk en grappig paar? Deze DIY is hier perfect voor. Ook leuk is om deze met een vriendin te delen: allebei een paar met bv. bij je vriendin op de rechterhandschoen een half hartje, en op de linker niks. En dan bij jou op de linkerhandschoen een half hartje en op de rechter niks. Supercute, toch?

Hoe doe je het?

Stap 1: Knip de helften van het hartje uit je vilt. Het is handiger om twee helften uit te knippen dan één hartje en die doormidden te knippen, want dan heb je meer ruimte om foutjes te maken.

Stap 2: Spelt de helften op de handschoenen en doe ze aan. Zitten de hartjes op de goede plek? Moeten de hartjes nog een beetje bijgeknipt worden? Let op deze vragen als je ze aan hebt. Als de hartjes nog een beetje bijgeknipt worden, haal ze dan los en knip ze bij. Doe dit steeds opnieuw totdat je je het hebt zoals jij het wilt.

Stap 3: Nu komt het lastigere gedeelte. Naai de hartjes er snel op met een opvallend gekleurd draad om ze vast te zetten. Dit is handig als je de echte steken gaat maken want dan verschuift het vilt niet.

Stap 4: Nu het eerste draad erop zit ga je het hartje ‘permanent’ vastzetten. Het mooiste resultaat is als je het gaat festonneren. Festonneren is erg makkelijk maar je moet het wel eventjes doorhebben.

Haal eerst je naald en borduurzijde door het vilt en de handschoen en leg het schuin lang de rand van het vilt. Steek dan je naald in het vilt en de handschoen en haal het vlak lang de rand er weer uit. En dan simpelweg aan de naald trekken, en tadaa de eerste steek is af.
 
Herhaal deze drie stappen totdat je hele hartje is afgewerkt. Omdat zwart op zwart niet zo goed opvalt, heb ik het festonneren op een andere stof laten zien. 
 
En dat is het dan, supercute! Vind je hartjes niet zo leuk? Doe dan bv. een sterretje of een andere vorm die je leuk vindt.
 
Heb jij al leuke handschoenen voor deze winter?

Deze blog werd geschreven door Annemarijn