DIY: je eigen kussen

Een tijdje geleden maakte ik een DIY om een wolkenkussentje te naaien. Nu iets simpeler, maar even leuk: een kussentje. Dit kussen is heel simpel om te naaien, zonder rits of knopen. Eigenlijk is het een hoes met een flapje waartussen het kussentje steekt.

Deze versie is heel simpel, maar je kan het kussentje natuurlijk ook oppimpen met strikjes, knopen, stukjes stof, textielverf/-stiften,…

1. Leg je lange rechthoek stof recht op tafel. Naai een zoom (1,5cm omslaan) aan de boven en de onderkant. 

2. Vouw 15 cm naar binnen (zorg dat de goeie kanten op elkaar liggen).
3. Vouw de andere kant over de flap.
4. Leg het kussen erin om te kijken of de maat goed is.
5. Nu naai ja de linker en de rechterkant vast. 
6. Keer de hoes binnenstebuiten, nu heb je een enveloppe-opening waar je het kussen doorheen stopt. Op foto 7 zie je de achterkant van het kussentje. Er loopt een lijn van boven naar beneden, dit is de opening. 
7. Past het kussen? Goed! Als dit niet zo is, draai je de hoes weer naar binnen en pas je het nog wat aan.
8. Strijk de hoes en steek je kussentje erin! Als je geen binnenkussentje hebt, maak je deze ook zelf door een hoes te naaien en die te vullen met vulling/fiberfill/oude stof. 

Tips: hieronder nog wat extra inspiratie-ideeën:

Kussentje met bloem (is eigenlijk een broche)

Kussentje met strik (strikje maken en erop naaien)

Nu de herfst en de winter eraan komt is het heel gezellig om verschillende kussentjes op je bed/stoel te hebben liggen…. Ik ben van plan om nog wat extra kussentjes te maken. Misschien ook een rechthoekig kussen…

Hopelijk heb ik jullie geïnspireerd en gaan jullie nu zelf aan de slag. Laat met horen wat je ervan vond in de reacties. Ook als je even niet meer weet hoe je verder moet, laat het me weten.

Iets gemaakt met een van mijn DIY’s? Deel jouw foto op Facebook! Ik zou het super leuk vinden om te zien wat jullie ervan gemaakt hebben.

Deze blog werd geschreven door Jedidja