DIY: Kerstkrans

Bijna kerst! Alles is mooi versierd en vooral leuk, alles ruikt zoooo lekker! Pruttelende stoofpeertjes in de keuken, geurkaarsjes en dennentakken. Zo ruikt kerst! En als je deze krans maakt, blijft het nog langer lekker ruiken in huis! Vroeger maakten we altijd veel kransen. Met mos, en oasis (dat groene schuimspul waar ik nooit de verleiding kon weerstaan om er met mijn vingers in te prikken), dennentakken en kerstballen. Maar met deze diy laat ik zien hoe je ook een hele hippe krans kunt maken!

Wat heb je nodig?

3 takken die je buiten in het bos hebt gevonden

Mooie takken zoals eucalyptus, rode besjes, kleine sprietjes in groen en rood

Touw

Groen binddraad

Schaar of plantenknipschaar

Lijmpistool

Aan de slag!

1.Laat de takken die je hebt gesprokkeld goed drogen boven de verwarming. Het liefst een paar dagen

2. Bind 3 takken aan elkaar met het touw zodat je een driehoek krijgt. Je kunt het touw strak om de uiteinden wikkelen. Voor extra stevigheid lijm je het aan de achterkant nog goed vast met je lijmpistool

3. Pak nu wat takken en leg ze neer op je krans. Pruts wat met de indeling tot je hebt ontdekt hoe je het er leuk vindt uit zien.

4. Nu ga je takken vastmaken op de krans. Begin met de meest grote en grove takken. Leg ze zo op je frame en bind met het binddraad vast aan 1 of 2 punten zodat hij goed blijft zitten. Je hoeft je niet teveel zorgen te maken dat je het draad kunt zien. Je gaat er toch allemaal andere takjes overheen nog vastmaken. Gebruik een ruim stuk draad. Bind hem vast en laat aan de achter kan ruim draad uitsteken. Dan kan je later nog eens andere takjes er bij in steken

5. Voeg nu meer takjes toe door ze te binden. Pruts telkens zo met de blaadjes zodat die over mooi naar buiten hangen en het binddraad verbergen.

6. Het hoeft niet super netjes. Ik vind het wel leuk als er van alles uitsteekt en de takjes wat los hangen. Het blijft ook een beetje prutswerk. Soms haal je weer even een takje eruit, en steek je hem iets anders vast aan je krans totdat je een mooie compositie hebt gevonden.

7. Ik eindigde met een takje rode besjes, zodat die mooi in het midden vooraan zat.

8. Is je krans klaar? Draai hem dan om en knip je lange uiteindjes af van je binddraad zodat je geen grote uitstekers meer ziet.

9. Hang nu je krans op een mooi plekje aan een spijker, of met een touwtje. Is net als bij mij je krans aan 1 kant zwaarder waardoor hij scheef hangt? Plak je krans dan met een stuk kneedgum of een stukje sterk dubbelzijdig tape tegen de muur zodat hij recht hangt!

Ik ben benieuwd naar jouw creatie! Deel je hem met ons via FB of Insta? Vinden we leuk 😊