DIY: Maak je eigen wolk

Bij wolken denk je misschien al snel aan regen en slecht weer, maar als we nu eens positief denken kunnen we ook een heel vrolijk en schattig wolkje maken. Dit wolkje kan je gebruiken als kussentje, je kan het ophangen of weggeven als cadeautje.

Ik heb veel plezier beleeft met het maken ervan en gebruik het vaak bij lange autoritten. Ideaal voor als je deze zomer ver weg op vakantie gaat! Ik heb mijn kussentje niet te groot gemaakt zodat het handig is om mee te nemen.

Hieronder leg ik uit hoe je het kunt naaien, wees vrij om je eigen creativiteit te gebruiken…

 

1. Teken een patroon van een wolk, dit mag heel vrij zijn. Kijk eens in de lucht en be inspired! 

2. Vouw de stof dubbel en speldt het patroon vast op de stof. Knip het 1,5cm van de rand af. 

3. Neem 1 kant wolk en speldt hier het paspelband op vast. Als je niet goed weet hoe dat moet, kijk dan goed naar de foto. Naai het daarna vast. Op deze blog vind je duidelijkere foto’s (link: http://polkadotjes.blogspot.be/2010/03/paspelbandtutorialdoet-u-het-ook-zo.html) Zonder paspelband is het ook mooi, dus je kan het makkelijk weglaten.

4. Eventueel kan je een gezichtje tekenen en borduren op deze kant van de wolk.

5. Leg de 2 goede kanten van de stof op elkaar en speldt rondomrond. Let er nu goed op dat het paspelband er mooi tussen zit. Laat een opening van ongeveer 5 cm zodat je straks goed kan keren.

6. Maak wat knipjes in de ronde boogjes en keer de goede kant weer naar buiten. 

7. Nu kan het vullen beginnen! Je hebt best veel vulling nodig als je een mooi gevuld kussen wilt. Begin gewoon met proppen, vul ook goed de ronde boogjes. 

8. Als je kussen goed gevuld is kan je hem dichtnaaien met een onzichtbare steek. Heb je hierbij hulp nodig? Kijk dan dit filmpje of deze stap voor stap foto’s!

Hopelijk heb ik jullie geïnspireerd en gaan jullie nu zelf aan de slag. Laat met horen wat je ervan vond in de reacties. Ook als je even niet meer weet hoe je verder moet, laat het me weten.

Iets gemaakt met een van mijn DIY’s? Deel jouw foto op Facebook! Ik zou het super leuk vinden om te zien wat jullie ervan gemaakt hebben.

Deze blog werd geschreven door Jedidja