DIY origami boekenlegger

Happy new year! Yay! Heb je een leuk oud en nieuw feest gevierd? En veel gezelligheid gehad met kerst? (Ofwel, je helemaal volgevreten… Yep, ik ook hoor! Geen schaamte 😊) Ik vind december altijd zo’n heerlijke tijd. Vakantie, feestjes, koud weer waarbij je lekker onder een kleedje op de bank kerstfilms kunt kijken… Love it! Maar nu is het alweer januari. En dan voelt het toch niet helemaal goed om tijdens de vakantie nog te netflixen met kerstfilms… Dus wat zullen we dan eens doen? Lezen! Houd jij er ook zo van? Als kind was ik al verknocht aan boeken. Mijn vader draaide vroeger zelfs af en toe de gloeilamp uit mijn lampje bij mijn bed omdat ik ’s avonds laat niet stopte met lezen. Oeps! En nu plof ik nog steeds op een zondagmiddag lekker met een grote beker warme chocomelk op de bank met een goed boek. Alleen heb ik één grote frustratie: mijn boekenlegger is altijd kwijt! Dus daar gaan we iets aan veranderen met deze supersimpele, maar zo leuke DIY origami boekenlegger!

Wat heb je nodig?

  • Vierkant papier, ongeveer 15×15 cm

(Yep, thats it!)

Aan de slag!

Stap 1

  • Kies voor een mooi papier. Je kunt vierkante blaadjes gebruiken of kies een mooie pagina uit een leuk tijdschrift. Ik gebruikte papier van de Flow, daar vind je altijd mooie patroontjes en kleuren. Misschien heb je nog wel een oude Belle liggen die je kunt verknippen.
  • Leg je papier op tafel. Vouw diagonaal door.
  • Vouw nu de scherpe puntjes naar het midden, strijk de naden goed strak.

Stap 2

  • Vouw de puntjes weer terug
  • Vouw het middelste puntje terug
  • Doe nu de scherpe puntjes weer terug naar het midden, en vouw deze over de rechte vouwlijn naar achteren.

Stap 3

  • Doe dit bij beide kanten zodat je een vierkant krijgt met een soort vakje.
  • Dit vierkantje schuif je over de pagina in je boek.

Easy-peasy hè! Ga jij ook een origami boekenlegger maken? Deel hem met ons via de socials met #huisvanbelle, vinden we leuk! 😊