DIY – Patches, maar dan anders

Patches zijn weer helemaal in! Deze keer een DIY waarin ik niet uitleg hoe je de patches opstrijkt, zodat ze permanent vastzitten. Maar juist een andere manier waarbij je de patches telkens kan veranderen van plaats. Ik vind het altijd jammer dat de patches definitief vastzitten, daarom bedacht ik een idee waarbij  je de patches telkens ergens anders op kan gebruiken…. patches met een veiligheidsspeld!

Wat heb je nodig?

  • patches natuurlijk! Deze kun je bij hobbywinkels kopen of online bestellen.
  • naald en draad
  • schaar
  • broche- of veiligheidsspelden

Stap 1: Eigenlijk is deze DIY zo simpel dat ik in één stap alles al uitgelegd heb. Je pakt de veiligheidsspelden of brochespelden en naait ze vast aan de patch. Zorg ervoor dat je de naald niet door naar de voorkant steekt, maar dat je een paar draadjes aan de achterkant vastnaait aan de patch.

diy-patches

Bij een brochespeld heb je handige gaatjes waardoor je de speld strak kan vastnaaien. Bij een veiligheidsspeld ligt dit iets lastiger, maar ik heb gewoon genaaid door het gaatje in de boven- en onderkant.

Nu komt het leuke gedeelte! Kiezen waar je ze op vastspeld, de ene dag kan dit op je rugzak of tas zijn. De andere dag past het beter bij je kleding, dus spelt je ze vast op je bloesje of spijkerjasje.

Deze blog werd geschreven door Jedidja