DIY: Pennenbakje van kurk

Als er iets is wat ik leuk vind is, is het mooi maken van mijn bureau wel. Regelmatig zit ik mij te vergapen op Pinterest naar mooi gestylde bureau’s om vervolgens zelf ook een poging te doen met de spulletjes die ik heb. Dit pennenbakje van kurk maakt je bureau in een keer heel pinterest waardig! En nog een leuke bijkomstigheid, het is super simpel om te maken!

Wat heb je nodig?

  • Kurk (Ik gebruikte kurk wat ik een tijdje geleden bij Flying Tiger kocht, ook te koop bij Pipoos)
  • Schaar/mesje
  • Pen
  • Papier
  • Liniaal
  • Lijmpistool
  • Evt Verf en kwasten

pennenbakje, pennenbak, diy, kurk

Stap 1: Teken op papier de 4 stukken die je nodig hebt voor je pennenbakje. De basis is een driehoek en daarop komen dan 3 zijkanten. Om het geheel iets speels te geven maakte ik de bovenste lijnen scheef. Let er dan wel op dat de grenzende lijnen wel even hoog zijn. Knip de onderdelen uit.

Stap 2: Teken de onderdelen over op het kurk en knip of snij ze voorzichtig uit. Doe dit echt voorzichtig want kurk breekt snel en je wilt natuurlijk geen hapjes uit je pennenbak. Terwijl je aan het knippen/snijden bent kan je alvas je lijmpistool op laten warmen.

Stap 3: Lijm nu zijkant voor zijkant aan de basis. Dit doe je door op het randje van de zijkant een beetje lijm aan te brengen en dan vervolgens tegen de basis aan te drukken. Doe dit een beetje snel want lijm van het lijmpistool droogt snel en er af halen kan niet, want dan neem je ook allemaal kurk mee.

Stap 4: Lijm nu de zijkanten allemaal voorzichtig aan elkaar. Dit doe je op precies de zelfde manier als met de onderkant. Als het goed is sluit alles precies op elkaar aan.

pennenbakje, pennenbak, diy, kurk

Stap 5: Vul het pennenbakje met je mooiste pennen en potloden en zet hem op een mooi plekje op je bureau!

Tip: Als je het bruine een beetje saai vindt kan je hem ook makkelijk verven! Maak stippen, verf de helft van het pennenbakje of maak allemaal geometrische driehoeken in mooie kleuren! Je kan hem helemaal maken zoals jij hem wilt.

pennenbakje, pennenbak, diy, kurk

Wat vind je er van?

De Huis van Belle agenda is uit! Deze agenda heeft meer ruimte om in te schrijven, er is ruimte voor je geodriehoek én we hebben elke week een leuke challege voor je bedacht die je helpt om van jezelf te houden of leuke dingen voor anderen te doen! Die wil je natuurlijk hebben en bestellen doe je hier!

PS: Als je nu clublid wordt, dan krijg je de agenda bij een abo!