DIY – Plantenhanger maken

Houd jij ook van plantjes in je kamer? Zelfs al ben je niet zo handig met planten verzorgen (bij mij gaan ook nog steeds planten dood, oeps!) cactusjes redden het altijd! Of vraag je moeder voor wat tips. Anyways, het is altijd leuk om je kamer op te fleuren met plantjes of bloemen. En die hoeven echt alleen maar netjes in de vensterbank te staan. Met deze DIY leer hoe je ze ook overal kunt ophangen!

Wat heb je nodig?

  • Bolletje touw (ik heb een bolletje jute touw van Søstrene Grenes gebruikt, maar je kunt ieder soort touw of wol wel gebruiken. )
  • Bloempot met een plantje erin
  • Schaar

Aan de slag met je eigen plantenhanger

Stap 1: Knip 8 stukken touw van 2 meter

Stap 2: Knip 1 stuk touw van 50 cm

Stap 3: Vouw de 8 stukken touw dubbel en leg er een lus in. Je hebt nu 16 draden

Stap 4: Hang je hanger aan een haak zodat je aan de touwtjes kunt trekken om ze gelijk te krijgen. Een deurklink, haakje aan de kas of muur werkt ook.

Stap 5: Wikkel het stuk touw van 50 cm om de 16 draden onder de lus. Werk het beginnetje weg door er overheen te wikkelen

Stap 6: Werk het uiteinde weg door het onder het vorige draadje te stoppen

Stap 7: Verdeel de 16 draden in 4 groepjes van 4 en leg in elke 4 draden een knoop

Stap 8: Trek wat aan de draden zodat de knopen allemaal op de zelfde hoogte liggen

Stap 9: Pak nu 2 draden onder een knoop met 2 draden van een andere knoop en leg er onder weer een knoop

Stap 10: Herhaal dit bij de overige 3 knopen ook . Zorg dat ze weer even hoog zijn

Stap 11: Leg nu onderin 1 grote knoop in alle 16 draden

Stap 12: Hang je potje erin en verstel eventueel de knopen een beetje zodat je potje er netjes in hangt. de bovenste knopen komen net boven de rand van je potje uit

Tadaa! Je plantenhanger is klaar! Houd je niet zo van planten? Hier nog wat ideetjes wat je er ook in kunt hangen. Super leuk om op te hangen voor het raam, in je slaapkamer, wc.. waar eigenlijk niet? En ook leuk om cadeau te geven aan iemand!

Veel plezier! Een deel je je creaties met ons op FB of Insta @huisvanbelle?

Ps. Wil je iets moeilijkers? Dan kun je ook echte macramé knopen gebruiken in plaats van gewone knopen. In mijn blog over macrame leg ik je die uit.

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?