DIY: verjaardags verrassingspakket

Hoewel de coronamaatregelen nu gelukkig versoepeld worden, is de kans dat we binnenkort weer op grote verjaardagsfeestjes staan vrij klein. Dat betekent dat we de jarigen in ons midden op een andere manier in het zonnetje moeten zetten. Natuurlijk kun je de jarige een verjaardagskaartje sturen. Maar een feestelijk verrassingspakket is toch veel leuker?

Benodigdheden:

  • Grote envelop, A4-formaat
  • Stiften/kleurpotloden
  • Stickers/washitape
  • Kleine cadeautjes die door de brievenbus passen
  • Feestmateriaal

Aan de slag

Allereerst maak je van de saaie witte envelop een gezelliger exemplaar. Gebruik daarvoor wat je in huis hebt: stiften, kleurpotloden, washitape, stickers. Je kunt slingers tekenen, ballonnen, bloemen of gewoon gekleurde vlakken, want zeg nou zelf, alles is toch beter dan zo’n grote witte envelop?

In de envelop doe je kleine cadeautjes, die makkelijk door de brievenbus passen. Denk aan een grappige pen, een mooi notitieboekje, een armbandje, sokken of gezichtsmaskertje. Of wat dacht je van Huis van Belle clublidmaatschap? Op deze website kun je een superleuke cadeaubon downloaden, die je dan in je envelop erbij kan doen als cadeau.

Natuurlijk mag ook een leuk kaartje met een persoonlijke boodschap niet ontbreken in dit verrassingspakket. Je kunt er zelf één maken of een leuk exemplaar kopen.

De finishing touch: feestelijkheden toevoegen! Stop wat confetti, een ballon of mini-vlaggetjes in je envelop en het feest kan bij de jarige beginnen.

Tip: Ik weeg zelf altijd mijn post met een keukenweegschaal en kijk daarna op de website van PostNL hoeveel frankering erop moet. Je kunt online ook handig postzegelcode kopen, bij het juiste gewicht.

Photo by Vladimir Proskurovskiy on Unsplash