DIY: Zelfgemaakte maskertjes

In de winter kan je huid vaak wel een oppepper gebruiken. Het weer pakt voor je gezicht niet altijd goed uit. Helemaal als je al snel een droge en gevoelige huid hebt. Een ontspannend maskertje zorgt ervoor dat je huid weer gehydrateerd is, zijdezacht aanvoelt of vrij van vuile stoffen komt. Nu kun je natuurlijk maskertjes in de winkel halen, maar ook leuk is om ze zelf te maken. Met huis-tuin-en keuken ingrediënten. Dus haal die keukenkastjes maar leeg! Leuk voor een beautyavondje met je vriendinnen of als je quality time voor je zelf hebt. Ik geef jullie een aantal receptjes (de meeste bevatten max. 3 ingrediënten).

Voor alle huidtypen
1 rijpe, middelgrote perzik
1 eetlepel honing
1 eetlepel bloem
1 ei
Schil de perzik en snij hem in kleine stukjes (gooi de pit weg). Splits het ei, houdt het eiwit apart en gooi het eigeel weg. Blend vervolgens samen met de honing en bloem het geheel samen.

Vette huid
1 banaan
2 el honing
paar druppeltjes citroensap
Citroen staat natuurlijk bekend om haar uitdrogende werking en banaan bevat veel antibacteriële stoffen. Om je huid weer in balans te brengen voeg je er ook nog een eetlepel honing aan toe.

Acne huid
+/- 2 aardbeien
1 el zure room
Blend de aardbeien en mix daarna de zure room er bij. Waarom dit nou zo goed tegen onzuiverheden werkt? Aardbeien bevatten van nature salicylzuur, wat ook in veel anti-acneproducten zit.  Daarnaast kalmeert de yoghurt een onrustige huid.

Droge huid
1 theelepel zemelen (of anders havermout)
1 theelepel yoghurt
1 theelepel honing
1 theelepel olijfolie

Havermout staat erom bekend dat het je huid zacht maakt. Dit kun je dus door meerdere maskertjes mengen als basis. Daarnaast zorgen de honing en olijfolie voor nog meer vette voeding aan je droge gezichtshuid.

Alle maskertjes kunnen 10-15 min op je gezicht blijven. Was ze daarna af met lauwwarm water.

Succes en veel plezier met maken! Post een foto op facebook of instagram van je eigen gemaakte maskertje. Altijd leuk om te zien! ;-)

Deze blog  werd geschreven door Emily