Do’s and don’ts voor tijdens je verkering!

Woehoeee, je hebt verkering! Dat is een supertoffe tijd. (Dat is in ieder geval het idee… dus als je het niet tof vindt en er alleen maar onzeker of zenuwachtig van wordt, stop er dan mee. Echt, het hoeft niet hè.)  Maar wat nu? Wat ga je doen? Hierbij een paar tips voor jou als kersverse verkering-hebbende.  

Don’ts 

♥ Je vriendinnen bijna niet meer zien. Echt, doe het niet! En helaas gebeurt het juist heel vaak. Je bent zo gefocust op je liefde, dat je het liefst daarmee wil afspreken/bellen/appen en de wereld om je heen een beetje vergeet. Maar vriendinnen kun je niet vervangen. Spreek dus ook met grote regelmaat af met je vriendinnen. Je hebt ze nodig voor plezier, meidengesprekken én wijze raad. (Misschien wel over je verkering.) 

♥ Je anders voordoen dan je bent. Jij bent jij en doe dat op de meest relaxte manier. Ga niet leuker doen of overdreven praten over wat je kan of wie je bent. Je liefde ziet wie jij bent en heeft voor jou gekozen, dus lekker jezelf zijn! En als diegene niet zo iemand zoekt: dan niet. Maar jij kunt er niet iemand anders van maken… 

♥ Denken dat jij altijd gelijk hebt. We kunnen er heel kort over zijn: je hebt het niet.  (En ik zal het voor mezelf ook weer goed onthouden… ;) 

♥ Dingen doen die je eigenlijk niet wil. Gewoon niet doen. Trouw blijven aan jezelf en je niet een grens over laten praten. Niet op seksueel gebied en ook niet op alle andere gebieden. 

Do’s  

♥ Neem ruim de tijd om elkaar te leren kennen. Dat heb je niet met een paar appjes voor elkaar. Stel vragen en praat met elkaar. Klinkt logisch? Naast het zoenen en knuffelen soms best een uitdaging. [Symbool]  

♥ Ga leuke dingen doen! Kies omstebeurt uit wat jullie gaan doen. Zo ga je zien wat de ander leuk vindt en je doet nieuwe gezellige ervaringen op. Zo kunnen jullie nog lang napraten over ‘weet je nog die keer dat we gingen…’. 

♥ Vertel de ander waarom je hem/haar leuk vindt. Gewoon in woorden. Het is niet vanzelfsprekend dat die ander dat wel weet. En hij/zij wordt er echt blij van wanneer je het uitspreekt of appt!  

♥ Wees eerlijk over je gevoelens. Als je blij bent: spreek het uit. Als je onzeker bent: spreek het uit. Als je verliefd bent: spreek het uit. Als je verdrietig bent: spreek het uit. Een ander weet niet wat er in jouw hoofd omgaat en hoe jij je voelt. Daar heb je woorden voor nodig. En soms klinkt het wat awkward om het te zeggen, maar doe het maar gewoon! Als je het live spannend vind, app het dan en zeg erbij dat je het lastig vindt om te zeggen.  

Dit zijn natuurlijk maar een paar do’s en don’ts. Ik ben benieuwd naar die van jou! Laat ze hieronder in de comments even weten! 

Beeld: Nienke van Denderen Fotografie voor Belle