Groot dromen met God

God heeft ons naar zijn evenbeeld geschapen. Dat betekent dat we vol mooie emoties zitten, en vooral ook vol toffe dromen en verlangens voor de toekomst.

Jeremia 29:11

‘Want ik weet welke gedachten ik over u koester, luidt het woord des HEREN, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven’.

God zit vol met mooie dromen en mooie plannen voor ons. Bovennatuurlijke plannen. Een paar maanden geleden hoorde ik in hoogst eigen persoon het verhaal van een man die vertelde dat hij in zijn verleden enorme schulden had, hij had een verleden van alcohol en drugs en was daarom zo in de schulden gekomen. Zijn schuld kon hij maar voor 10% afbetalen. Toen hij tot geloof was gekomen heeft hij dat leven opzij gezet, maar de schuld was er nog steeds. Hij zei tegen God: ‘Heer, ik ben uw kind. U zorgt voor mij, dus ik geloof ook dat u zorgt dat deze schuld afgelost gaat worden’. God liet hem toen weten dat hij een brief moest schrijven naar de bank, om te vragen of ze zijn schuld kwijt wilden schelden. In de respons van de bank kreeg hij te horen dat dit niet mogelijk was, maar wonder boven wonder waren ze een week later van gedachten veranderd, en hebben ze zijn schuld kwijt gescholden.

En wij dachten dat wonderen alleen maar in de Bijbel voorkwamen? Denk je dat deze man had gedacht dat zijn toekomst hoopvol was? Denk je dat hij durfde te dromen dat God een plan met hem had? God laat elke keer weer zien dat Hij groter is dan welk obstakel er ook is in je leven!

Welke droom heb jij?

Misschien heb jij wel een droom om een weeshuis op te starten in Afrika, of wil God je gebruiken in Hollywood om daar voor mensen te bidden. Of misschien wil God je gewoon precies gebruiken waar je nu bent. Geen droom is te klein of te groot! Laat je dromen niet van je afnemen door een gemene gedachte die zegt dat je te weinig geld hebt ervoor, dat je de talenten er niet voor hebt, dat je de moed en kracht er niet voor hebt.

God heeft jou gemaakt om te dromen! Als jij al langer een droom hebt, zet gewoon eens de eerste stap. Wie weet is het wél mogelijk, terwijl jij al die tijd hebt gedacht van niet.

God maakt het onmogelijke mogelijk, DREAM BIG!

Pssst, wil jij elke maand extra blogs en winacties ontvangen én ons toffe tijdschrift Belle?
Word dan lid van de club! En geef je voor 1 november op!

 

Knop_geefjeop

Deze blog werd geschreven door Joanne