Joëlle bakt: Piñata dripcake met m&m’s

Als je deze piñata drip cake op tafel zet, ziet-ie er natuurlijk al heel mooi uit. Maar het allerleukste moment komt als je ‘m opensnijdt er en allemaal vrolijk gekleurde M&M’s uit komen rollen!

Wat heb je nodig?

Cake

  • Ronde chocoladecake van 20 cm doorsnede

Vulling

  • 150 g witte chocolade
  • 150 g boter
  • 150 g poedersuiker
  • 200 g M&M’s

Buitenkant

  • 400 g melkchocolade
  • 200 g slagroom

Druppels

  • 150 g pure chocolade
  • 100 ml slagroom

De vulling maken

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Als de chocolade gesmolten is zet je de kom met chocolade aan de kant zodat het wat kan afkoelen.

Mix de roomboter tot het wit is. Doe in delen de poedersuiker erbij tot je een gladde crème hebt.

Meng de afgekoelde (maar nog wel zachte) chocolade door de botercrème. Mix net zo lang tot je een fluffy massa hebt.

De cake vullen

Snij de chocoladecake in drie of vier lagen. Steek met een groot glas uit het midden van elke plak een gat, behalve in de onderste laag. De onderkant wordt straks de bovenkant. Leg een laag cake met gat op een mooi bord.

Doe de botercrème in een spuitzak en spuit een laag crème op de cake. Leg er weer een laag cake met een gat op en spuit een laag crème op de cake. Herhaal tot je bij de bovenste laag zonder gat bent aangekomen.

Voor je de bovenkant op de cake legt vul je het gat met M&M’s. Leg de laatste laag cake op je taart, met het ‘korstje’ naar boven. Gebruik de resterende witte chocoladecrème om de randen tussen de lagen cake op te vullen en strijk je cake zo glad mogelijk af. Zet in de koelkast om de crème hard te laten worden.

De buitenkant maken

Breek de melkchocolade in brokjes en doe het in een kom.

Verwarm de slagroom in een pannetje totdat het net niet kookt.

Schenk de slagroom op de chocolade. Roer net zo lang tot alle slagroom gesmolten is en je een gladde ganache hebt. Laat de ganache daarna op een koele plek (niet in de koelkast) afkoelen tot het net zo dik is als chocoladepasta.

Haal de taart uit de koelkast. Gebruik een paletmes om de ganache op de taart smeren en zorg dat alle cake bedekt is. Als de ganache te hard is, kun je ‘m een paar tellen in de magnetron doen om ‘m smeerbaarder te maken.

Probeer de ganachelaag op de taart zo glad mogelijk te maken en maak een scherpe hoek aan de bovenkant. Zet ‘m daarna in de koelkast zodat de ganache hard kan worden. Tip: op YouTube staan veel handige filmpjes als je zoekt op ‘taart afsmeren ganache’.

De druppels maken

Breek de pure chocolade in brokjes en doe het in een kom.

Verwarm de slagroom in een pannetje tot ‘ie net niet kookt.

Schenk de slagroom op de chocolade en roer net zo lang totdat het een glad mengsel is. Laat het een beetje afkoelen, maar het moet nog wel vloeibaar zijn en van de lepel druipen.

Haal de taart uit de koelkast. Neem een theelepeltje pure chocolade en laat dat vanaf de rand van de taart naar beneden druipen. Ga zo de hele rand van de taart langs en wissel af tussen lange en korte druipers door meer of minder chocolade te gebruiken. Als je tevreden bent over de druipers smeer je de rest van de chocolade uit over de bovenkant van de taart. (ook hier weer: YouTube staat vol met handige tutorials als je zoekt op ‘drip cake maken’).

Bewaar de taart in de koelkast. Haal de taart minimaal een half uur voor je ‘m wilt aansnijden uit de koelkast zodat-ie goed te snijden is.

Ik ben superbenieuwd naar hoe jouw piñata drip cake eruitziet, dus deel je foto’s via Insta met @huisvanbelle!

Dit recept komt uit Belle 1 2018