Wereldmeisjesdag: betere wereld voor meisjes

Er zijn weinig onderwerpen waar ik boos om kan worden, maar een van de dingen waar ik echt boos van word is dat meisjes op veel plekken in de wereld minder kansen krijgen, omdat ze meisje zijn. Ik wou dat ik het in een seconde kon laten verdwijnen, maar helaas lukt dat niet. Ik ben blij dat ik door mijn werk bij Plan een beetje kan meehelpen aan een betere wereld voor meisjes in ontwikkelingslanden. Vandaag is het wereldmeisjesdag

Een paar jaar geleden ontmoette ik dit meisje. Ze was lief, een beetje naïef en rond de 15 jaar. Haar droom was om haar echte vader te ontmoeten en naar school te gaan.  Ze was nooit buiten haar dorp geweest, en kon niet lezen en schrijven. Haar broer wel, die mocht naar school.  Haar moeder was prostituee en heeft HIV aids. Haar moeder vertelde me dat ze graag wilde dat haar dochter ook de prostitutie in ging, want dan kon ze haar eigen bruidsschat betalen.

Meisjes zijn sterk

Overal op de wereld zijn dit soort verhalen. Gelukkig hebben we de kans om deze verhalen om te turnen, want, meisjes zijn sterk en ze investeren in hun toekomst, als ze de kans krijgen. Daarom is het vandaag de eerste wereldmeisjesdag. Vandaag is het de dag om te laten zien dat je het oneerlijk vindt dat meisjes minder kansen krijgen. Vandaag is het ook de dag dat we kunnen laten zien hoe sterk we zijn en dat we voor elkaar kunnen opkomen.

Daarom schrijf ik vandaag op wereldmeisjesdag deze blog en laat ik zien hoe oneerlijk ik dit vind. Wat zou jij het liefst willen doen om te laten zien dat jongens en meiden gelijk zijn? En waar word jij echt boos van? Laat het hieronder weten, misschien kunnen we wel iets ertegen doen!

Deze blog werd geschreven door Ruth