Een dag op het mbo

Hoi allemaal, na een tijdje afwezig te zijn op Huis van Belle, ben ik weer terug. Ik zal later in een blog wel toelichten hoe deze zomervakantie is gelopen. Het was namelijk niet vanzelfsprekend gegaan, maar goed. Vandaag neem ik jullie mee in een dag van student op het mbo. Veel plezier met lezen!

Over mijn opleiding

Ik doe de opleiding marketing, journalistiek en communicatie op het mbo Utrecht. Dit is een MHBO opleiding, dat betekend dat we dingen ook op hbo-niveau krijgen. Dit doen we omdat we zo op een goede manier voorbereid zijn op het hbo. Hiervoor heb ik een jaartje een andere opleiding gedaan. Welke dat is en waarom ik daar ben gestopt zal ik later een keer in een blog toelichten. Ik zit momenteel in het eerste jaar van de opleiding.

6:00

Mijn wekker ging vandaag lekker vroeg. Ik had de wekker extra vroeg gezet omdat ik de laatste tijd meer moeite had met wakker worden en ik sliep vaak door wekkers heen. Ik zet vaker mijn wekker dan wat vroeger zodat ik langer de tijd heb om goed wakker te worden. Meestal kijk ik de vlog van Mascha. Het is echt een heerlijke manier om wakker te worden.

7:00

Het was tijd voor ontbijt. Ik vind eten in de ochtend best wel lastig omdat ik nooit zo heel veel trek heb. Wel vind ik het belangrijk dat ik iets binnen heb. Ik neem meestal een broodje met hagelslag. Voor mijn verjaardag laatst had ik een blender gekregen, dus soms kies ik ervoor om een smoothie te maken met fruit en lijnzaad. Dat laatste geeft je een extra vol gevoel. Meestal maak ik ook mijn lunch maar dat was ik nu vergeten.

7:30

Tijd om mij klaar te maken. Ik ruimde eerst even mijn kamer op en ging me toen aankleden. Ik doe eigenlijk niet echt make-up op, soms wat mascara of concealer. Maar daar houd ik het ook bij. Mijn tas had ik  al ingepakt de avond ervoor.

8:00

Ik reis met de trein naar school . Dus ik stap op de fiets naar het station, dat is ongeveer vijf tot tien minuutjes fietsen. Ik check in en ga zitten in de trein, meestal is hij er al als ik aankom op het station. Dan begint de treinreis van dertig minuten. Ik zit in Utrecht op school, als ik aankom op centraal loop ik naar de bus. Ik kan verschillende bussen nemen. Ze gaan elke tien minuten/kwartier. Ik moet dan nog een kwartier met de bus en dan ben ik vlakbij school. De bushalte is drie minuten lopen vanaf school dus ik ben er erg snel!

Mijn rooster

1e uurtje: Engels

2e uurtje: Marketing en Communicatie Hoofdroute

3e uurtje: Project groep

4e uurtje: Vormgeving

Door de coronamaatregelen zitten wij twee dagen op school. De overige dagen werken we thuis zelfstandig aan opdrachten of projecten. De dagen dat we wel op school zitten, krijgen we alle vakken. Maandag zijn dat acht vakken, elk vak duurt dan een halfuur. Op woensdag krijgen we twee vakken van een halfuur en twee van twee uur. Engels en vormgeving zijn de halfuurs vakken en Marketing, communicatie & Project zijn de twee-uurs vakken. We zitten tijdens schooldagen in één lokaal de hele dag. Zo’n schooldag is meestal van 9:30 tot 14:00/15:00. Je kan misschien wel begrijpen dat je er na zo’n lange dag zitten wel klaar mee bent.

15:00

Het is tijd om naar huis te gaan. De schooldag zit er op. De aansluiting met de bus en de trein is op de terugweg helaas niet zo goed. Meestal mis ik de trein dus moet ik of een kwartier wachten (tijdens de spits) of een halfuur. Soms haal ik dan iets te drinken op centraal, een andere keer zet ik dan een podcast op.

15:30- 16:30

Rond deze tijd kom ik meestal weer thuis na een dag school. Het is natuurlijk allemaal een beetje wennen na een half jaar thuis gezeten te hebben. Dus na zo’n lange schooldag ben ik meestal erg moe. Ik doe na een schooldag niet echt meer iets qua huiswerk, omdat ik de rest van de dagen thuisstudie daar genoeg tijd voor heb. Meestal ga ik heerlijk chillen en uitrusten na een dag op school.

In welke klas zitten jullie? Hoe ziet jullie dag eruit? Laat het weten in de reacties!

Photo by Tim Gouw on Unsplash